3-9-2022 – De 35e Verjaardag TCV.

Zoals altijd verzamelen we om 10:30 en deze keer bij het Gemeentehuis en met stralend weer. Na de nodige begroetingen en gekeuvel, nam Hans van de W het woord en werd ons vriendelijk verzocht om de trappen van het Gemeentehuis te bestijgen voor het maken van de groepsfoto, door onze inmiddels huisfotograaf Jan vd D.

Na afloop van dit onderdeel, werden we opgesplitst in 2 groepen en kon de graveltocht beginnen, richting Engelen. Waar onderweg, door Jan van Bu (graveltocht fotograaf) leuke plaatjes werden geschoten, van de mooie omgeving waar wij door fietsten. Dan richting Vught, door het mooie groen kwamen we aan bij het Genie Museum. Daar werden wij op Brabantse wijze gastvrij ontvangen en op een heerlijke lunch getrakteerd, die ons allen heerlijk smaakte.

Een klein minpuntje was dat Dini van de W wat ongelukkig was gevallen, maar heeft de rondleiding helemaal mee kunnen maken, dankzij een rolstoel die ter beschikking werd gesteld. En die door de dames Emmelie en Trudy werd voorbewogen.

De 2 heren die de rondleiding gaven, deden dit met veel enthousiasme en er was veel ruimte om vragen te stellen. Het was zeer interessant en ik persoonlijk weet nu dat de Genie al het voorbereidend werk doet, in tijden van oorlog of rampen. En dat is heel wat.

Daar vertrokken we weer langs de IJzeren Man, richting Cromvoirt langs en door veel groen. Nadat we bij de Margrietbrug overgestoken waren, kwam onze gravelfotograaf Jan ten val. Ik heb het persoonlijk niet gezien, maar hoorde dat er een kleine opstopping was en dat Jan daardoor moest afstappen en in het ongelijke van fietspad en berm kwam en daardoor uit balans raakte. Het viel gelukkig allemaal mee, wat schaafwondjes, maar kon de tocht weer hervatten.

Dan richting Drunen, Elshout en als eindpunt de Hoeve. Daar werden we opgewacht door de gastheren Henrie en Jan P, de vrolijke muziek kwam ons tegemoet. En ze hadden heel goed gezorgd. De drankjes lekker koud, de stoeltjes en tafeltjes klaar, zowel binnen als buiten.

Na lekker borrelen en bijpraten, was de BBQ gereed en mochten wij onze bordjes vullen. En als sluitstuk had Hans nog een klein quizje in elkaar gezet over de wielershirts die gedragen zijn in de afgelopen 35 jaar. Hans had zich heel goed voorbereid en wist van elk shirt, welk jaar ze gedragen zijn en hoelang en wie de sponsor ervan was. En ook dat de kwaliteit van het shirt van Caspar Dekkers van uitzonderlijke kwaliteit was. Het is leuk te zien, wat er de afgelopen 35 jaren gedragen is. Met dank aan de verzamelaars die dit bijeen gebracht hebben en aan Hans die het aan elkaar gepraat heeft.

En dan tot slot, we mogen terug kijken op een zeer geslaagde 35e verjaardag TCV.

En dit allemaal door de grote inzet van de Feestcommissie die dit tot stand heeft gebracht.

Dus bij deze Heren. HARTELIJK DANK HIERVOOR.

gr Mientje van B.

Geef een reactie

X