30 Jarig jubileum in 2017

Beste fietsvrienden,

Gefeliciteerd! Je bent lid van een club die al 30 jaar bestaat. Op de ALV is er al even aandacht aan besteed. Onze Toerclub Vlijmen is opgericht op 27 augustus 1987.

Dit jubileumjaar is een mooie gelegenheid om wat oude herinneringen op te halen voor en door de oudere leden. Bovendien een gelegenheid om de jonkies te laten zien hoe we vroeger rondreden. Daarom heb ik de tenues door de jaren heen even op een rij gezet.

En ook al behoor ik niet tot de jonkies, het is wel bijna allemaal voor mijn tijd. Ik ben pas binnengekomen met het rood-zwarte tenue in 2009. Dus mocht er nog een tenue ontbreken of zit ik er ergens een jaartalletje naast, laat het even weten. Als je met een overtuigend verhaal komt, pas ik het aan.  

En heb jij nog foto’s of filmbeelden die in dit jubileumjaar door de overige leden gezien moeten worden? Gooi ze bij mij in de bus. Ik digitaliseer ze en je krijgt het origineel ongeschonden terug.

Misschien heb je er ook een verhaal(tje) bij? Schrijf het op, of kom het mij vertellen. Dan komt jouw verhaal bij jouw foto/film te staan.

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/

Van het allereerste shirt (1987) heb ik nog geen foto’s kunnen vinden. Heb jij er een of meer? Laat het weten. Dan wordt dat de eerste foto in deze reeks!!

Bovenstaande tekst is intussen achterhaald. Want een afbeelding van het allereerste shirt waar we in 1987 mee gingen fietsen heeft even op zich laten wachten, maar is nu toch gevonden.

Het werd gesponsord door transportbedrijf Van Opzeeland.

 

 

Het tweede tenue werd in 1990 gesponsord door Nouwens Schilderwerken uit Heusden. Het was dan ook een kleurrijk tenue. Voor zover bekend is er geen statiefoto van. Of heb jij er een?

In 1993 was het fietsenmaker Kemps uit Vlijmen wiens naam op het gesponsorde shirt stond. Deze eerste statiefoto is voor de fietsenzaak in Vlijmen gemaakt. 

Opvallend aan dit tenue was de Schotse ruit op de mouwen. Bij deze foto waar de leden in het lange tenue bij de St. Jan staan, is dat beter te zien. Over dit tenue heb ik tijdens mijn rondvragen nog niet veel positieve geluiden gehoord.

Vervolgens werd in 1996, Caspar Dekkers gevonden als clubsponsor. Dit is een tenue, dat zelfs ik nog gezien heb bij een clublid van het eerst uur. Het moet dus een fijn tenue geweest zijn en van goede kwaliteit, anders overleeft het geen 20 jaar op de fiets. Bovendien, als dit overzicht compleet is, hebben we er 8 jaar in rondgereden.

In 2004 hadden we voor het eerst meerdere sponsoren voor de clubkleding. Administratiekantoor Hans vd Wiel en Tweewielers Kees vd Water werden samen hoofdsponsor van onze club. Ook in deze versie was het Vlijmense rood-zwart van de voorgaande jaren nergens te bekennen.

De Rabobank heeft in 2006 als kledingsponsor ook een duit in het zakje van de club gedaan. Het was het tenue dat we allemaal nog wel kennen. Nadeel hiervan was, dat er geen andere sponsoren op het shirt mochten van Rabobank. Daardoor werd dit een eenmalige samenwerking. Zie je de ledenaantallen groeien?

In 2009 werd dan ook besloten geheel zonder sponsoring een clubtenue aan te schaffen. Het is het bekende rood-zwart waarin door de week nog dagelijks wordt gereden. Wat die Rabobank-banner op de statiefoto doet is mij niet duidelijk. Hoopten we nog op een sponsorbijdrage?

In 2015 hebben we het groots aangepakt en een elftal sponsoren bereid gevonden de club te sponsoren. Zij komen van binnen en buiten de club en ze staan allemaal op het huidige tenue. De een wat prominenter dan de ander. We maken dan ook onderscheid tussen hoofdsponsors en sponsors en de plaats die ze op het tenue innemen. Het is nog steeds rood-zwart, maar ook met een flinke hoeveelheid wit wat de zichtbaarheid ten goede komt. Een mooi tenue. Alle sponsoren staan ook op onze website.
Aanvullingen, verbeteringen of opmerkingen over bovenstaand overzicht?
Laat het weten.

Groeten, Piet

Geef een reactie

X