Openingstocht 2013 door Jac

Dit jaar hebben we van de openingstocht niet 1, maar 2 verslagen. Naast Piet heeft ook Jac een prachtig verslag geschreven.

Zo de eerste tocht (opening) van het seizoen zit er op. Om 9:30 uur stonden er ± 25 clubleden op het plein. Aanvankelijk hadden zich ± 26 leden aangemeld via Afspreken.nl, maar nadat de weersvoorspellingen waren om geslagen, bleven er nog 23 vinken staan. Er kwam zelfs een telefonische afmelding. Een enkeling had niet gevinkt, maar is toch gekomen.

De weergoden hebben het weer goed aangepast aan ons fietsschema. De voorspelling was, regen en kans op winterse buien. Maar die bleven uit. Onder begeleiding van wegkapitein Jan Willem, die een mooi rondje van 60 km had uitzet, reden we langs het kamp via Den Bosch richting Vught. We reden met aangepaste snelheid tussen de 25 tot max. 30km/h. Dit in verband met de aanwezigheid van A en B rijders en een aantal leden die vorig jaar door blessures en operaties hun rentree maakten.

De tocht vervolgt zich via Vught richting het Bossche Broek en Halderen dwars door Sint-Michielsgestel. Vandaar door de polders richting De Meierei (route) en via Liemde naar Boxtel. Daar kondigde de eerste lekke band van Roy zich aan. Hij werd geassisteerd door Rik Boom. We zaten nog maar net op de fiets of de volgende reed lek. Dit was Rik die natuurlijk geholpen werd door Roy. Vóór deze twee lekke banden waren we allemaal al wat warm gefietst, maar doordat we twee keer stil stonden bij een temperatuur van ½ graad boven nul en ook nog op een open industrieterrein, kregen we het al snel erg koud.

Later vroeg Piet mij of er iets geregeld was bij De Kluis. Ik zij, daar weet ik niets van, dat regelde Jan altijd. En aangezien Jan geen voorzitter meer is, is dat misgelopen. Dus onderweg moest er weer gestopt worden om De Kluis telefonisch op de hoogte te brengen. Dat lukte niet maar we zijn toch met zijn alle bij De Kluis aangegaan. We hebben wat kunnen regelen; soep, brood en drank. De Kluis trakteerde ons nog op een gratis worstenbroodje en Cokky gaf een rondje bitterballen. Ook waren er 4 leden in burgerkleding van huis gekomen om gezellig bij te praten. Ik was zelf om 2 uur thuis, maar er waren nog leden die bleven zitten.

De kop is eraf, op naar de volgende tocht volgende week 17 maart. Kom ook dan met grote aantallen, dat is goed voor het clubgevoel! Jac. van Beurden

Geef een reactie

X