Afsluiting en korte terugblik op het fietsseizoen 2023

Op zondag 29 oktober hebben we het seizoen 2023 afgesloten met een tocht naar de Bockenrijder. We waren met een mooi aantal van 17 rijders, het was droog en de temperatuur was heel goed te doen. Onder het genot van kop koffie, door de club aangeboden, hebben we bij de Bockenrijder nog even van de zon kunnen genieten.

Ook het afgelopen seizoen hebben we weer vele mooie tochten mogen rijden met dank aan de mensen die deze tochten hebben uitgezet. Het op de site plaatsen van deze tochten maakt het veel gemakkelijker om ze goed te rijden. Steeds meer leden downloaden deze tochten op hun GPS. Je kunt deze tochten natuurlijk ook gebruiken als je of alleen gaat fietsen of met een paar vrienden een tocht wilt rijden.

Zoals altijd blijven we op zoek naar mogelijkheden om iedereen zo goed mogelijk aan zijn trekken te laten komen. Er moeten mogelijkheden zijn om volle bak te kunnen rijden maar ook een relaxte toertocht moet mogelijk zijn. We hebben geëxperimenteerd met een A een B en een C groep. De C groep loopt goed, ze rijden hun rondjes onder aanvoering van een voorrijder. De A en B groep rijden meestal samen, het lijkt erop dat er te weinig rijders die als A groep willen rijden. Natuurlijk leidt dit soms tot discussies of ergernis als het te hard of te zacht gaat. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat we niet ontevreden mogen zijn. De stelregel blijft “samen uit samen thuis” en de langzaamste renner bepaald de snelheid. Het lijkt me wel het overwegen waard om met een wegkapitein te gaan fietsen. Dit kan een onderwerp voor de komende ALV zijn. Bert en ik zijn naar de regiobijeenkomst geweest van de NTFU en we horen dat we niet de enige vereniging zijn waar dit een terugkerend onderwerp is. Dit betekent niet dat we dit dan maar moeten accepteren. Bij enkele clubs lijkt het wat beter te gaan. Nu het winterseizoen weer begint staan er toch wekelijks voldoende mogelijkheden op de agenda om te fietsen. Als er leden zijn die mooie graveltochten hebben dan horen we dat graag. Je mag deze naar een van de bestuursleden sturen. Wij zorgen er dan voor dat deze ook op de site komen.

Geef een reactie

X