Amstel Gold training met PAC-vakanties 2

Afgelopen zondag, 12 september was het voor 9 mannelijke en 1 vrouwelijke TCV’er al vroeg dag. Om 06:30 uur aantreden op het Plein om daar de fietsen in te laden voor de “Amstel Gold” tocht in Zuid-Limburg. Het beloofde een stralende dag te worden, dus dat was alvast geregeld. Na ca.1,5 uur in de bus te hebben gezeten en hier en daar geluisterd te hebben naar een sterk verhaal (of was het toch echt gebeurd..), werden de fietsen geprepareerd. Maar niet alleen de fietsen, hier en daar ook, als echte profs, werden de benen geprepareerd/ingesmeerd dus dat beloofde nog meer. Het gezelschap was gemêleerd, met klimmers en niet klimmers.

Nog een beetje fris werd er om 09:15 uur vertrokken, maar dat was van korte duur. Meteen merkte de TCV’ers dat ze in Zuid-Limburg waren, want er moest meteen kracht gezet worden op de ingesmeerde benen, dus de temperatuur liep snel op. De tocht was 145 km lang met daarin vele heuvels van de echte Amstel Gold. Door Ruud en Margo van de PAC (Pyreneeën ACtief, uit Haarsteeg) die ons hebben vervoerd, werden wij die dag in de watten gelegd, v.w.b het eten en drinken. Dat was echt voortreffelijk geregeld. Onderweg werd er door de klimmers ook nog genoten van het mooie landschap, anderen hadden daar wat meer moeite mee…

Tja en als je dan, na diverse heuvels een TCV’er hoort zeggen “Ik heb het binnenblad nog niet gebruikt”, dan is dat heel goed voor het moraal…, nog 100 kilometer te gaan. Op een gegeven moment sleurt Ellen op kop de groep voort. Zegt een fietser van een groepje dat we passeren: “He kijk daar, die hebben een vrouw op kop”. Prachtig toch.

Rond 17:30 was alles weer ingeladen en konden we moe maar voldaan terugkijken op een zeer geslaagde dag waar iedereen van heeft genoten.

Jan L

Geef een reactie

X