AOW-soos bij Francine


Je moet tegenwoordig snel kunnen fietsen om de AOW-leeftijd te bereiken. Je staat even rustig te pissen en als je bij je fiets komt heb je een app-je van het thuisfront gekregen dat ze in Den Haag de finish weer een paar maanden hebben opgeschoven. De meeste wijsheid is dan om lid te worden van een goede fietsclub met bewezen resultaten. TCV is dat. Een flink aantal leden is er in geslaagd de AOW-grens te nemen en op een manier waar de vitaliteit vanaf spat. Wie wil daar nu niet bijhoren.
Ikke wel in elk geval en vandaag zou m’n grote dag zijn, AOW. 9 Mei is precies 9 maanden na 9 augustus 2016 de datum dat ik 65 werd. Gisteravond was er in het laatste journaal nog geen signaal dat er weer geschoven zou worden.
Dinsdag 9 mei, 13:00 uur stonden Cees vK, Piet G, Jan vBl en ik bij de rotonde. De echte AOW-ploeg was met wisselspeler Hans vdW vanaf een ander (geheime) locatie vertrokken. Naar de reden daarvan moeten we gissen. Waarschijnlijk is het toch het stukje van Cees vK in het Brabants Dagblad waarbij onze Toerclub als de braafste van Brabant wordt beschreven. De echte senioren gaan toch voor een iets avontuurlijker imago.

Mijn idee is dan ook om niet meteen met het vingertje naar anderen te gaan wijzen, maar jezelf af te vragen wat je kunt bijdragen aan een begrip- en respectvoller socialer gedrag op de openbare weg. In onze groep wielrenners minder ik zelf bij het passeren zo nodig snelheid, geef van te voren een belletje om te waarschuwen en bedank ik degenen die ruimte hebben gemaakt in het voorbijgaan of door het opsteken van mijn hand. Ook spreken we in de groep elkaar aan op verantwoord gedrag, waarbij opgemerkt dat het roepen meestal bedoeld is voor de groep en niet voor de andere verkeersdeelnemers. Toch gaat het helaas soms mis. Op die momenten hoop ik op een beetje geduld, respect en begrip.

Cees van Kuijk

Langs verschillende routes kwamen we keurig gecoördineerd aan bij de zorgboerderij waar nachtzuster Francien de scepter zwaait. Binnen de kortste keren was het weer beregezellig en werd het snel later dan verwacht. Bij het wegrijden merkte jan v BL nog op: ”verrek, is het al zo laat, de auto’s hebben de lichten al aan”.

Dan maar een tandje bij en kop over kop naar Vlijmen geracet. De piepers waren nog net niet aangebrand.

Makkers, bedankt voor een fantastisch feestje!!!!!

Jan B.

Geef een reactie

X