ATB werkploeg 2014

IMG_7233

Als contactpersoon tussen Natuurmonumenten en TC Vlijmen nodigde Hans ons uit om onze schuld bij Natuurmonumenten, in natura, in de natuur te voldoen.

Er was een schuld ontstaan van €700,- door het organiseren van onze ATB-tocht in 2012 en 2013.
Per deelnemer loopt die schuld met een klein bedragje op. In 2012 en nu in 2014 hebben we die schuld afgelost met fysieke arbeid aan het ATB traject in de Duinen.

De oproep van Hans leverde 10 vrijwilligers op die enthousiast aan de slag gingen in de omgeving Giersbergen. Jan B schreef er een verslagje over.

****************

Drank maakt meer kapot dan je lief zei m’n moeder al en daarna de opvolgende echtgenoten en tussenpauzen.
Waarom ga je niet fietsen met zo’n fles water aan de stang en een kopje koffie halverwege.

Zoals vaker zitten de dames er weer naast. Wat een paar mountainbikes niet kapot kunnen maken hebben we vanochtend gezien.
Kuilen, sporen, uitgereden bochten. Zo zit het gevaar van het bos niet meer in de wilde beesten maar in de bodem en daar is het bos niet voor bedoeld.
Vraag het maar aan Bor de Wolf.

Hoog tijd om orde op zaken te stellen. Met name de leden die naast het fietsen ook een aardig eindje kunnen spitten hadden zich opgegeven. Dat was maar goed ook want het parcours was eigenlijk alleen geschikt voor de gelouterde spitters. Aan een paar Marmots in je achterzak heb je in het bos niet zoveel.

Namens al deze spitters willen we graag enkele personen bedanken;

  1. In de eerste plaats de heren van Natuurmonumenten voor het beschikbaar stellen van hun speeltuin.
  2. De in keurige lange broek en overhemd geklede heren Jan Willem en Hans vd W voor de organisatie, het op de werkplek onderhouden van contacten met Natuurmonumenten en de koffie met koeken.
  3. Piet wordt bedankt voor de PR. Hij was in compleet TCV-tenue waardoor alle passerende mountainbikers konden zien aan wie ze deze opknapbeurt te danken hebben. Door de meesten werden we hartelijk bedankt.
  4. En tenslotte de charmante assistentes Dini vd W en Annie H voor de stralende glimlach waarmee ze ons de koffie hebben geserveerd. Daar komen we volgende keer graag weer voor uit ons nest.

Wel makkers, wat mij betreft, volgende keer weer.

Jan

Geef een reactie

X