Bakkerskiltocht

150329 Bakkerskil

Vandaag stond de Bakkerskiltocht op het programma!

Start was deze keer om 8:30 vanuit Vlijmen. Door de net ingegane Zomertijd voelde dat als 7:30! Bij zomertijd verwacht je dan ook een zomers weertje….echter dat blijkt niet samen te gaan. Koud, nat, guur en veel te veel wind.

Deze bovenstaande ingrediënten heeft veel TCV-ers er kennelijk van weerhouden om de fiets uit de schuur te halen….de opkomst was namelijk niet bepaald hoog! Welgeteld 3 man… 2 TCV-ers en een gast. Desalniettemin met frisse moed aan de tocht begonnen. Helaas al snel een lekke band. Met elkaar snel een nieuwe erin gezet en weer door!

Een bijzonder mooie route, maar door de weersomstandigheden van vandaag met name een hele natte!

De hele groep (!) kwam een beetje doorweekt, op de helft van de route aan bij Fort Bakkerskil! Prachtig fort wat een onderdeel is van de Hollandse Waterlinie (www.fortbakkerskil.nl). We werden verwacht, maar er was met een iets hogere opkomst rekening gehouden!

De koffie was een warme verwelkoming! Na een half uur zijn we weer vertrokken. Het weer was er in dat half uur niet bepaald beter op geworden, maar gelukkig hele stukken met wind in de rug. Lekker door kunnen trappen dus!

Uiteindelijke tocht van 77 natte kilometers, maar toch met 29 gemiddeld! Voor dit weer en met zo’n groepje niet slecht.

Jammer dat de groep niet groter was, maar er was nu in ieder geval geen discussie tussen de hard en zacht rijders!

Piet, dank voor de tocht! Hopelijk kunnen we deze met iets beter weer en iets meer TCV-ers herhalen!

Laurens.

Geef een reactie

X