Bloesemtocht 2009

Om 8.00 uur was het weer verzamelen voor de bloesemtocht, opkomst valt een beetje tegen we zijn met 5 man, Peter Klerkx, Jos van Leeuwen en de 3 Hans-en: Hans v/d Wiel, Hans Blank en Hans de Schipper. We nemen aan dat de meivakantie de oorzaak is van deze lage opkomst. Jammer maar niet getreurd we zijn van start gegaan via Haarsteeg richting Heesbeen de Maas over, ja over die mooie Heusdensebrug op naar de bloesem.

Het was voor alle 5 af en toe lang kopwerk doen maar wat wil je met zo’n klein groepje, waarvan Hans Blank ook nog net uit Marokko terug was, wat een bikkel hè?
Via Andel ,Veen naar Sleeuwijk en zo naderen we met een aardig gemiddelde vanb 29,3 km de Gorinchemsebrug en draaien we zo met een kleine ommezwaai naar Leerdam.

Ondertussen blijven we natuurlijk genieten van het mooie landschap waardoor we toeren, we worden daar ook regelmatig op geattendeerd door onze gids Hans v/d Wiel. Ook Peter moet regelmatig horen heb je dit wel gezien en dat?

Peter is meer met het tempo bezig. Dat ligt volgens Peter nog steeds op de 29,5 km dus als we iets ons best doen dan wordt het vandaag nog wel een gemiddelde van 30?
We zien de skyline van Beesd alwaar we op net over de helft van onze trip tijd voor de koffie. Maar zoals een goede gids betaamd laat Hans v/d Wiel ons nog eerst even de tuin zien van het restaurant alvorens wij koffie krijgen.
Na nog wat nakletsen over de Amstelgoldrace twee koppen koffie en heerlijk appeltaartpunt pakken we de draad weer op en gaan via Zaltbommelsebrug naar Hedel en zo via het Engelermeer naar Vlijmen alwaar we er 118 km op hebben zitten en ik kan nu zeggen dat ik met een tevreden gevoel thuis op de bank naar Luik-Bastenaken-Luik heb liggen kijken.

Hans de Schipper

Geef een reactie

X