Bloesemtocht

IMAG2472Vanmorgen om 8.00 stonden we met 13 man aan de start. Niet bepaald een geluksgetal en eigenlijk ook te weinig om 2 groepen te maken. Van de 2 gedachte voorrijders bleek er 1 in Parijs te zitten en de andere hield ons tot het laatste moment in spanning door pas op het laatst aan te schuiven (fietsen in dit geval). Maar als Hans (van de W.) er eenmaal is, stelt hij nooit teleur. Samen met Hans (de S.) zette hij zich aan de kop van het peloton richting de Heusdense brug en vervolgens via Wijk en Aalburg naar Gorinchem. Vanaf hier vervolgde Herman zijn eigen route richting Zaltbommel, aangezien hij om 11.00 uur thuis moest zijn. In je eentje is dit met de wind tegen nog een flink eind trappen.

Met zijn twaalven zetten wij met diezelfde tegenwind koers richting Beesd, waar wij als 12 brave apostelen (Judas, die vandaag ook nog eens onze voorrijder was natuurlijk uitgezonderd) aanschoven aan de koffietafel. Maar de apostelen van nu zijn niet meer de apostelen van weleer, want de meesten laten zich niet afschepen met een eenvoudig sneetje brood en nuttigen appelgebak, sommigen zelfs met slagroom. Judas zat blijkbaar met zijn geweten in de knel of was anderszins afgeleid, want het lukt hem in ieder geval niet om binnen de gestelde tijd het appelgebak naar binnen te werken. Misschien de volgende keer toch maar beter een boterham?

Vanaf Beesd meldden zich enkele sterke kopmannen, die flink aanzetten voor de laatste ca. 50 km. Ook is het steeds weer genieten van de prachtige route en natuurlijk niet te vergeten: de bloesem. Ondanks de tegenwind en wat krampen kwamen we weer heelhuids en voldaan in Vlijmen aan met een gemiddelde van 30,6 km (in Beesd 31,5 km). Dit alles, in tegenspraak met de voorspellingen: zonder regen! Blijkbaar is 13 voor ons toch een geluksgetal.

Sportgroeten Cees

Geef een reactie

X