Blue4charity toertocht

In de prille ochtend van zaterdag 14 april 2018 verzamelden zich Henrie, Jan L, André Ferry, Jan W, Hans en Chris op de Plein te Vlijmen om ook op die dag hun bijdrage te leveren aan het goede doel Dream4Kids. Een hobby inzetten voor een goed doel, verlichten van pijn bij kinderen, is lovenswaardig.

Omstreeks 07.15 uur vertrok de groep vol goede moed naar Veghel. Jelle was met de auto vooruit gereden en had daar al kwartier gemaakt. Bij de Dungense brug sloot er een groep wielrenners bij ons aan, zodat er met een klein peloton Veghel werd bereikt. Daar werden wij gastvrij ontvangen met koffie en cake bij de Mars.

Na de nodige plichtplegingen en een briefing gingen wij als aaneengesloten peloton bestaande uit meer dan 100 wielrenners op pad. Begeleid door opvallende politieauto’s en motorrijders trokken wij door het mooie Brabantse Land. Het was prachtig fietsweer en de lekke banden waren gelukkig thuis gebleven.

Als tussenstop werd Den Bosch aangedaan. In het bureau aan de Beverspijken werden onder het genot van een kopje koffie met cake ervaringen uitgewisseld. Ook werd vastgesteld dat Chris wel erg introvert is. Na het verorberen van een reep en het legen van de blaas werd de koers voortgezet.

Vanuit de Den Bosch werd Vlijmen aangedaan. Hans had spijt, dat hij Dini niet had gevraagd om met bloemen in de hand ons langs de kant van de weg aan te komen aanmoedigen.

Vanuit ons mooie dorp werd Helvoirt aangedaan. Via nog een mooi stukje Brabant kwamen wij na goed 100 kilometer weer terecht bij de Mars te Veghel.

Bij de debriefing werd vanuit de organisatie een groot compliment gegeven over het veilige rijgedrag van de deelnemers.

Na het maken van een groepsfoto werd aan alle deelnemers een lekkere lunch aangeboden. Een mooi gebaar van deze sponsor.

Na nog een korte briefing van de deelnemers aan de sponsortocht München-Den Bosch werd er een groepsfoto van ons clubke gemaakt. Helaas ontbreekt Jelle hierop, omdat hij al met de auto in de richting Vlijmen was vertrokken. Kon hij ook niet weten.

Er zou rustig naar huis gereden worden. Dit telde alleen voor de eerste kilometers, want daarna was het gas erop. Goed gedisciplineerd en waar nodig met de helpende hand. Anders werd het toen het eind in zicht kwam. In Den Bosch aangekomen kwam er onaangekondigd een splitsing in het al uitgedunde peloton. Via verschillende routes werd naar huis gereden. Bij de totstandkoming van de afsplitsing waren een aantal automobilisten niet blij. Als je jonge honden vrij laat, dan ….!!!

Al met al een goed verzorgde en geslaagde dag. Onze club was daarbij goed vertegenwoordigd en wij hebben daarmee een positieve bijdrage geleverd bij het laten uitkomen van dromen van kinderen, die dit hard nodig hebben.

Chapeau !!!!

Chris

Geef een reactie

X