Bockenreijderstocht

De weervoorspellingen zijn goed en daarom besluiten wij op donderdag 21 april met onze B-groep onze jaarlijkse Bocken-reijderstocht te gaan rijden. Om iedereen, die kan en wil meerijden, daarvan in kennis te stellen, heb ik een e-mail rondgestuurd. Het verzoek om alleen te melden dat je meegaat wordt niet goed begrepen. Alleen maar afmeldingen!

Dit jaar geteisterd door pechduivels en dergelijke is de B-groep behoorlijk wat mankracht verloren, misschien moeten wij maar als I-groep (invaliden) verder door het wielerleven?
Aangevuld met 2 A mannen (Johan en Erik) komen wij op een peloton van 5 man.
Die twee komen ons vandaag versterken om de route, voor zover ze dat gaat lukken, op hun harde schijf op te slaan.

Als we om half tien vertrekken is het al redelijk weer, een zuidelijk windje, dus op de terugweg zit die lekker mee.

Via de Drunense Duinen, ’s morgens altijd rustig, rijden wij richting het zuiden.
Langs Udenhout en Oisterwijk, even hobbelen over wat omhooggekomen boomwor-tels, slaan wij bij het zwembad van Moergestel af en rijden over een mooi fietspad, door een natuurgebiedje bij Tilburg naar het Wilhelminakanaal.

Hier is het de laatste jaren op het water steeds drukker geworden; oefenende roeiers en roeisters, met soms druk in een toeter roepende begeleiders/trainers op het fiets-pad. Vandaag is het rustig op het water en bij de brug bij Biest Houtakker rijden wij “den Biest” in. Dan gaan wij richting Diessen. Erik is druk met het “opslaan” van de route. In Diessen rijden wij eerst richting Hilvarenbeek. Dan rijden wij via een paar goede wegen, langs een fraai verbouwde manege, tot vorig jaar in het bezit van een Kaatsheuvelse drugshandelaar, Landgoed de Utrecht binnen. Langs de mooie golfbaan en over een, al dertig jaar, zanderig fietspad, belanden wij bij den Bockenreijder. Tijd voor de koffie met.
Johan en Erik besluiten de, veel geroem-de, uitsmijter te bestellen. Je kunt zelfs kiezen uit met 3 of zelfs met 5 eieren!. Bescheiden als ze zijn blijft het bij 3 eieren. Toch ook nog een flink bord.

Terug over het welbekende fietspad, langs de mooie vennen de Flaes en het Grote Goor. (zie http://www.indenbockenreyder.nl/video.html)
Wij rijden nu echter niet hele pad af, maar halverwege slaan wij links af, hierdoor missen wij het laatste stuk dat meestal, zeker nu, erg zanderig is. Dit pad rijden wij helemaal af, met op het einde een vakantiepark van Landal. Rechtsaf komen wij al snel weer op de welbekende route. Voor de afwisseling rijden wij nu ri Middelbeers. Hier naar Oostelbeers en via landgoed de Baest gaan wij, met de wind in de rug, naar Spoordonk. Wij houden nu de wind in de rug als wij richting Lennisheuvel volgen, via het fietspad ri Haaren rijden wij daarna naar Vught. Langs Kamp Vught en het kanaal komen wij na ca. 100 km. weer terug in Vlijmen.

Erik, vol met routegegevens en zijn uitsmijter, komt thuis tot de conclusie dat het allemaal samen te veel van het goede is. De eieren komen er eruit, hopelijk is de route bewaard gebleven.
Mannen bedankt, een mooie tocht.

Bert Meijs

Geef een reactie

X