Carnavalstocht 2009

Op de jaarvergadering bespreekt onze Sjaak, staande, het komende jaarprogramma. De zittende Hans
Blank voegt als zijnde zijn laatste daad als toertochtencommissielid (4x scrabblewoordwaarde) toe dat we sinds enige jaren een traditie hebben en dat we de zaterdag voor Carnaval richting Oirschot dienen te vertrekken.

Zaterdag 21 februari is het droog maar nog fris dus er staan tien verschillend geklede clubleden aan het plein. Er is één Albert Heijn wuppie bij want door Peter’s helm priemen oranje pieken haar en twee melige ogen op steeltjes kijken monter rond. Klokslag één uur vertrekt Ferry in zijn inmiddels bekende vliegende vaart richting Helvoirt. Om 11 minuten over half twee vertrekt de optocht in Haaren en wij duiken er samen met René midden in. Na het omzeilen van wagens, feestvierders, veel herrie en veel bier door naar Oirschot. Daar aangekomen blijkt helaas onze stamkroeg van de laatste jaren gesloten. Ook andere café’s tonen niet echt uitnodigend. De Beurs is in ieder geval open en wij stallen onze fietsen voor het raam.
Binnen worden wij ontvangen door een Mexicaan die duidelijk te veel chil-con-carne heeft gegeten en barjuffrouw die enkele van ons zich veel jonger doet voelen. Hans van de Wiel heeft echt zijn best gedaan en tovert een complete carnavalsoutfit tevoorschijn, chapeau.
Terwijl wij de eerste koffie al voor ons hebben staat Herman met secondant Frits nog steeds buiten. Er is toch plaats genoeg maar zijn fietsslot blijkt niet te werken. Uiteindelijk komen zij toch het feestgedruis tegemoet maar Hermans’ oog wijkt niet verder dan ½ meter van zijn fiets dus hij gaat alleen voor het raam zitten.
Al snel staan de eerste jonge blonde jongens, aangevuld met enkele oude bruine, lokkend op de tafel. De stemming wordt beter en iedere nieuwkomer wordt door meerstemmig Vlijmens gezang, we zitten immers bij de ingang, ontvangen. Henny kruipt ondertussen naar buiten en probeert op handen en voeten onder het raam een blauwe Trek die blijkbaar niet aan de ketting ligt te ontvoeren. Terwijl hij daarmee bezig is komt binnen naast bier ook oude jenever en pernod op tafel. Terwijl we even niet opletten is de Pernod binnen een seconde
verdwenen in Peter maar de jenever heeft wat meer tijd nodig. Hans van de Wiel steekt wel zijn neus in dat glaasje maar drinkt er slechts weinig van. Hij probeert het gelige dropwater, door sommigen betiteld als uilezeik, aan ons te slijten maar dat lukt niet best.
Terwijl Hans naar de wc gaat verspeelt Henny vandaag al de titel ‘clublid van het jaar’ want hij snelt met de jenever naar buiten en kiepert die in de bidon van Hans. Binnen spelen wij de onschuld.
Op de terugweg blijkt een en ander toch invloed te hebben want het tempo ligt beduidend lager dan op de heenweg. Onderweg blijkt dat niet alleen oude fietsers vaak uit de broek moeten want tussen Oisterwijk en de Guldenberg vinden meerdere sanitaire stops plaats.
Hoewel Hans van de Wiel regelmatig aan zijn bidon lurkt, blijft hij stoïcijns en weigert hij ons te plezieren met commentaar over de inhoud.
Onmiddellijk nadat we de Vliedbergweg opdraaien spuit Ferry met zo’n 44 per uur ervandoor, ik kan maar net volgen. Terwijl de weg oploopt komen de jeneverkoning, de initiatiefnemer en het Wuppie ons voorbijgestoven.
Laat ik het maar beschouwen als een mooie start van het seizoen en het als een traditie bezien. Of dat ook volgend jaar Oirschot moet zijn spreken we nog wel af met Herman, Frits, Henny, Hans en Hans, René, Cees, Peter en Ferry.

Jan-Willem
21-2-2009

Geef een reactie

X