Carnavalstocht 2014

In België wordt tegenwoordig het wielerseizoen geopend met de Omloop van het Nieuwsblad, hier, bij ons in Vlijmen, starten we dat wielerseizoen gewoon met het volk. Al jarenlang een traditie om, tenminste met enigszins fatsoenlijk weer, in Oirschot op carnavalszaterdag een of twee pauzepilsjes (of iets anders) te nuttigen.

Carnaval 2Elf (hoe kan het ook anders) TCV-leden aan de start geflankeerd door een meneer van TC-Waalwijk die eens mee wilde fietsen. Het geel stak mooi carnavalesk af bij ons rood-zwart. Met wind tegen de Vendreef op, natuurlijk richting Haren. Naar Haren, waarvan we al zeker wisten dat het tempo daar sowieso niet hoger dan 32 kon liggen gezien de optocht die daar op ons wachtte. Omdat wij ons keurig aan de nieuwe tempo-afspraken hielden waren zij daar echter al gestart. Twaalf fietsers zigzaggend tussen praalwagens, bierkarren en toeschouwers. Aangekomen op de rotonde bij Nemelaer bleken wij Hans van de Wiel te missen. Wij wilden niet zonder Hans, dus even terug gefietst en hem met enige moeite uit de optocht gekregen om alsnog met ons verder te gaan. Oirschot bleek Oirschot niet meer. Onze eerste kroeg, waar de traditie begon, gesloten. Ook andere, van buiten lonkende perspectieven, bleken de deur op slot te hebben en de ene die ons wel wilde ontvangen viel niet bij alle TCV-ers in de smaak. Besloten werd met de wind in de rug naar Oisterwijk te fietsen. Met de wind in de rug bleek het niet altijd mee te vallen om de jaarvergaderingsafspraak te handhaven. Op de Lind lokte De Vrijbuiter ons naar binnen. Een compleet lege kroeg met voldoende krukken voor 11 TCV-ers want onze gele metgezel waren we kwijtgeraakt zonder het te beseffen. Een rondje koffie viel te krijgen dus zaten de meesten al snel achter een dampend bakje, een enkeling achter het eerste pilsje, deinend op streekeigen hoempapamuziek. Het was snel gedaan met de rust toen de deur openging en een stuk of twintig enthousiaste jonge carnavalsvierders binnenkwamen. Wat mij en enkele anderen betreft een prachtige sfeer. Jan en Arno dachten daar anders over en namen meteen de fiets naar Vlijmen. Eén rondje gerstenat kon voor de blijvers nog wel maar het was snel doordrinken want ook nu wilden verschillende TCV-ers eigenlijk de omloop liefst maar meteen voltooien. Peter gaf goed aan dat we een tempoafspraak hadden en dus togen wij met negenen netjes kopwisselend huiswaarts.

Carnaval 1

Tenminste totdat Joske Heijmans het nodig vond om in een gat te rijden om ons zodoende wat extra rust te gunnen. Nadat hij zijn band verwisseld had en zijn wiel bijna weer in de patten had gestoken keek hij eens naar enkele gezichten en vond hij dat de pauze nog langer kon duren. Spontaan, als met een geweerschot, liet hij zijn band opnieuw kapotknallen. Omdat wij het echter toch koud kregen zette hij eea nu wel goed in elkaar. Nadat wij opnieuw op weg gingen dacht Hans van de Wiel ons nog te kunnen plezieren met het zingen van enige carnavalsliederen. Wij hebben hem toen maar op kop gezet voor de rest van de thuisreis. Ook hebben wij deze dag een strak gemiddelde gereden. Echter om niemand af te schrikken voor de volgende carnavalstocht van TC-Vlijmen, zaterdag 14 februari 2015, gaan we dat hier niet vermelden.

Jan-Willem, 2-3-2014

Geef een reactie

X