Code geel, geen paaseierentocht

Code geel
Vanmorgen 28 maart om 5 over 8 een mededeling van ons bestuur dat de fietstocht niet door kon gaan vanwege de wind. Op de datumprikker nog 6 vinken van clubleden die er wel tegenaan wilden.

Dat moet haast wel een aprilgrap zijn. Aprilgrappen zijn wat lastig dit jaar omdat er dit jaar op 1 april  geen koers is geprogrammeerd. Opletten dus voor aprilgrappen van de 2e categorie en met vals plat. Ik wilde stiekem om half negen even kijken wie er nog naar het plein gekomen was. Mocht niet van Annie. Het waaide te hard.

Afgelopen zaterdag stond er ook een stevige wind. Voor de B-rijders Hans ????, Hennie van de Provincie en Jan met het rechte stuur geen punt om er toch op uit te gaan. De wind veranderde zo’n beetje om de 5 minuten van richting. Routecommissaris Hans ????? verzon list op list maar als we een hoek omsloegen hadden we meteen weer tegenwind.

Ondertussen raakte ik aan het nadenken over de achternaam van Hans ????. Ik had al eens wat boekje bij hem gekocht en die ook bij hem thuis opgehaald. Boekjes over 125 jaar wielergeschiedenis in Heusden, Fietste gij? Ik begon maar eens een praatje. Hoi Hans, ik heb pas bij Bruna ook nog een ander boek van jou gekocht over een watersnood hier in de buurt. Klopt, dat gaat over de watersnood van Nieuwkuijk in 1880. Kijk maar eens naar rechts, was toen water zover je kon kijken. Ik heb het boek gelezen, inderdaad bijzonder interessant en het gaat ook nog over fietsen. Elk nadeel heb z’n voordeel (van wie is die ook al weer) en door de watersnood heeft men in Nieuwkuijk al in 1880 de waterfiets uitgevonden. FF naar Bruna, boekje kopen en op bladzijde 122 staat een prachtige foto.

Maar wat is nu de achtnaam van Hans. Na nog een half uur tegen de wind in beuken kwamen we achter Loon op Zand bij De Financiën. Onder de koffie maar gewoon gevraagd. Hans wat is nu jouw achternaam. Bert Meijs. Tuurlijk nu weet ik het weer. Heb je nog meer boeken geschreven. Ja, ook nog een over de eerste wereldoorlog.

Na de koffie full-speed naar Vlijmen. Aan het eind van de Vendreef afscheid genomen. 66 km met een bewogen gemiddelde van 29,8 geen lekke banden wel een lekke ketting.

Nog 4 nachtjes slapen dan is het echt 1 april.

Bert, Hennie en Jan

Geef een reactie

X