De ronde van Flipje 2012

Afgelopen zondag stond de Ronde van Flipje op het programma. Een rondje waarvan we al wisten dat deze langs Tiel zou gaan, maar de rest zou een verrassing blijven. Van deze tocht heb ik een verslag gemaakt.

Om half 9 vertrekken met 15 man vanaf het Plein richting de brug bij Hedel. Het is flink koud en er staat een lichte wind die het nog een stuk kouder maakt. In tegenstelling tot de week ervoor is het absoluut geen korte-broekenweer. Verder hangen er enkele wolken in de lucht en schijnt de zon fel.

We hebben al snel een mooi tempo te pakken en met een vaart van rond de 30 kilometer per uur rijden de over de Hedelse brug. Als we van de brug afkomen ga ik op kop fietsen. We kronkelen over de winterdijken langs de Maas naar Rossum. Daar laat ik me weer afzakken om in de luwte rustig verder te fietsen.

We fietsen verder tussen Maas en Waal en langs Heerewaarden, Wamel en Dreumel bij Beneden-Leeuwen steken we de Waal over om vervolgens richting Tiel te draaien.

Als we Tiel uitrijden schieten meteen we de dijk langs de Waal op. Links van ons kolkt de Waal en rechts van ons staan boerderijen en dijkhuisjes. Op enkele kilometers van Tiel staat de koffiepauze gepland bij een klein cafeetje. Deze lokatie hebben we vorig jaar ook bezocht en dat was erg goed bevallen. Helaas vinden we dit keer een gesloten deur, de opening stond pas voor ver na Pasen gepland.

Zonder koffie rijden we verder door de prachtige Betuwe langs boomgaarden en weilanden. Met op sommige stukken we wind flink tegen krijg ik het toch even zwaar en moet ik sommige stukken op mijn trappers gaan staan.

Op de brug bij Zaltbommel rijdt Cockie lek. Bij het opleggen van een nieuwe binnenband krijg hij hulp van (fietsenmaker) Dayan. Ik kijk met nog een paar anderen vanaf een afstand toe. Het heeft immers geen zin om met 15 man een lekke band te verhelpen. We vinden echter wel dat het erg lang duurt en krijgen het een beetje koud.

Als we weer beginnen te rijden vertelt Dayan mij dat het zolang duurde omdat de eerste reserveband ook lek was. De tweede poging was vervolgens wel succesvol. Zonder problemen rijden we vervolgens richting ’s Hertogenbosch en langs het altijd heerlijk geurende Bakkersland.

Na de brug bij Hedel nemen Hans ik afscheid van de groep. De mountainbiker die grote stukken met ons mee heeft gefietst komen we nog een keer tegen. We groeten hem en hij buigt af naar de Maaspoort. Bij de Orthenpoort neem ik afscheid van Hans om vervolgens nog redelijk fit thuis te komen.

Geef een reactie

X