Door bossen en duinen

Wij willen jullie zeker de overweldigende fietstocht door bossen en duinen niet onthouden, vandaar dit verslagje.

Op dinsdag 30 Augustus zijn we present om 9.30 uur op onze bekende kletsplek. Na een gedegen werkoverleg wordt unaniem besloten de bloeiende heide te gaan bekijken richting Kampina. Hoe zou het er bij staan met al die hitte en droogte van afgelopen weken. Richting Drunen, Kaatsheuvel, De Moer, Tilburg door de duinen weer terug richting Helvoirt, zie kaartje.

Op de heenweg zagen we prachtig bloeiende heidevelden zover je kon kijken, natuurlijk stopten we even om een groepsfoto te maken maar denk je dat we een fotograaf konden charteren? 

Via Tilburg richting Kaatsheuvel, waar we konden genieten van een rondrit over het vakantiepark van de Efteling. Wat een sfeer, een licht geaccidenteerd gebied met een flinke verscheidenheid van prachtige vakantiehuizen. Hans vd W was meteen van plan te gaan bespreken. Via een bosachtig gebied kwamen we weer door de Loonse en Drunense duinen, je komt ogen tekort om te genieten van al het moois. En ja, ook op een bankje een kandidaat fotograaf, zij was genegen, (en wie zou dat nou niet zijn als ze TCV zien), ons in dit sprookjeslandschap te vereeuwigen. Het was een kordate tante en de regie werd ons meteen ontnomen. We hoefden zelf niet meer te denken over de plaats van de foto en of er close ups gemaakt moesten worden, of we moesten lachen enzovoorts, dat was in betrouwbare handen. Na deze inspannende sessie waren we toe aan koffie en op het terras van Bosch en Duin, aan de voormalige “Route du Napoleon” was het goed vertoeven, de koffie à 2,60 was oké. Onze kordate tante zei dat ze ook daar koffie ging drinken maar we hebben haar hard langs zien fietsen. Dat kan 2 dingen betekenen, ze is gepikeerd dat ze als tegenprestatie niet door ons uitgenodigd werd of ze was ons al zo beu na de weergaloze sessie, dat ze ons spuugzat was. Hm wat zou het zijn?? Via prachtig nog rustige fietspaden richting Cromvoirt  terug naar Vlijmen. Op de heenweg een windje in de rug maar terug een flinke bries tegen, de temperatuur was subliem. Al met al een mooie tocht van 55 km, heerlijk kunnen bijpraten over alles en nog wat maar vooral over onze fraaie omgeving. We waren het er over eens dat we in een machtige omgeving mogen wonen. En wat afspraken van tevoren gemaakt, dat het Kampina ging worden, nou daar is volgens mij niets van terecht gekomen. Ik ben geen navigatie wonder maar zijn we eigenlijk wel geweest?? 

Eigenlijk maakt het me niets uit: het was prachtig mooi. Dank jullie wel mannen.

Jan vd D.

Geef een reactie

X