Fietsband!! 

Welgemoed en goedgemutst stapten we na 2 fotosessies op het koude zadel. Wat een verschil bij vanmorgen om een uur of 6.
Piet kwam superieur uit de startblokken met z’n giro-roze superbike die met een echte mecanicien in de cadeauverpakking had gezeten. Toch in de eerste kilometers al 2 lekke banden. Piet adviseerde ons door te fietsen, hij zou ons wel weer inhalen. Piet was nog niet uit het zicht of de speculaasjes begonnen. Waar zou de motor zitten en waar de accu.

Zo’n openingstocht in een miezerig regentje schept toch een geweldige (fiets)band. Zelfs op plekken waar de omstandigheden wat minder zijn. Zoals in een zeiknatte berm vlak naast een drol van minimaal een Sint-Bernard. Lekke achterband!! Ik stond nog niet stil of Chris en Jan (v BL) namen m’n fiets over en stopten er een nieuwe binnenband in. Jan bleek ook een meester in het hanteren van een CO2-pompje. Met die patroon kun je nog wel een band oppompen.

Even later passeerden we de 30+ die ook gezellig stonden te (2)banden. We hebben ze in het voorbijgaan oprecht toegejuicht.
Weer wat kilometers verder. Verdorie weer een lekke achterband. Ik vond het inmiddels wel mooi geweest. Makkers fietsen jullie maar door, ik bel Annie en die komt me zo halen. Even dreigde tweespalt. Een paar mannen wilden ook wel bij Annie in de bus. Chris en Jan (v Bl) wilden de groep compleet houden en hadden m’n band al verwisseld voor ik m’n telefoon te pakken had. En inderdaad met dezelfde CO2-patroon. Van Chris kreeg ik ook z’n reserve buitenband. Onder toejuichingen van de passerende 30+ monteerden Chris en Jan m’n achterwiel.

Langs het Maximakanaal een knal als van een karabijn. ’t Was niet het dienstwapen van Chris maar z’n achterband. Om tijd te sparen mocht ik de buitenband van Chris houden en nam hij genoegen met mijn afgekeurde buitenband.
In trance zijn we doorgefietst naar het Zusje, perfecte soep, broodjes, bediening en sfeer.
TCV, een club met een geweldige (fiets)band!!
Jan B.

Geef een reactie

X