Fort Bakkerskil-tocht – 2014

Vanochtend van start met 11 man richting Werkendam in de hoop dat het droog zou blijven maar de kans was groot op een buitje. Na eenmaal rustig aan het fietsen te zijn dachten we dat het de bloesem tocht was.

Door: Roel van Zon

Toen Piet en Kees lekker doorreden werd het stil achterin, al snel bleek dat Jan lek had. Wederom op de fiets naar het mooie fort Bakkerskil, begon het te miezeren met een aardig windje.foto (3)Eenmaal aangekomen bij het fort hebben we na een heerlijke bak koffie en een punt appeltaart een mooie rondleiding en uitleg gehad van de nieuwe BN’ers Koos en Marjolein.

De oude gerestaureerde verblijven bekeken en onder andere de kruitkamers, voor degene die hun kruit al hadden verschoten. We zijn cultureel weer wat wijzer geworden over Bakkerskil wat nu in handen is van Natuurmonumenten.

foto (2)Op de terugweg leek alles mee te zitten, geen regen meer en nog maar een klein windje, maar toen we nog ongeveer 10km moesten fietsen sloeg de vermoeidheid bij Hans toe. Hans van de Wiel maakte nog even een slippertje op de sluis en zijn rustig aan naar huis gefietst.
Het was zeker de moeite waard en hebben genoten.

Met dank aan Piet voor deze culturele bijdrage en alle andere voor de plezierige tocht.

 

Geef een reactie

X