Geloven in kabouters

Best genootschap TFM (Toerfiets maatjes),

Zondag hebben we een prachtige fietstocht, veelal onder een verkoelend bladerdek beleefd. De Kinderdijk tocht was ons te gortig qua afstand en weersomstandigheden. In een ontspannen tempo hebben de leden van ons genootschap een 25 km gefietst naar de Gerrithoeve.

Daar wachtte ons een fraai terras in de schaduw waar we onder het genot van koffie en cola tal van sterke en historisch verantwoorde verhalen hebben gehoord en een ingelaste vergadering hebben belegd. Ik ben weer heel wat wijzer geworden over de “Eltener Butternacht”, Hans W. wist het wel zo overtuigend te vertellen dat hij er zelf wel bij aanwezig geweest moest zijn. Het kwam er in het kort op neer dat Elten na de oorlog Nederlands grondgebied was maar dat er een herverdeling plaatsvond waardoor het Duits grondgebied werd. In de dag voor deze verandering is heel Elten volgestouwd met Nederlandse boter, dat was belastingtechnisch een slimme deal want in/uitvoerrechten hoefden na het Duits worden niet verrekend te worden. Jan P gaat het aankomende week ter plekke controleren of de boterberg inmiddels verdwenen is, tijdens zijn hoogtestage.

De ingelaste vergadering had als enig hot item: waarom wij als “genootschap” de C tochten op zondag niet voor onze rekening kunnen nemen, we zijn per slot van rekening lid van TCV zodat er mooie bestemmingen gevonden kunnen worden, maar ook een afstand en snelheid wordt gehanteerd die iedereen met een beetje conditie met plezier kan volgen, zonder dat je heel de verdere zondag voor pampus ligt. Het zullen tochten zijn die door de voorrijder wordt gemaakt. Het is het proberen meer dan waard want wij willen ons natuurlijk inzetten voor de wat minder prestatiegerichte leden en dat kunnen er wel wat zijn, gezien de belangstelling voor met name de C groep. Het idee wordt natuurlijk overlegd met de route commissie en bestuur. En wie weet komt er een fiat voor dit voorstel, wij geloven heilig in sprookjes die ervoor zullen zorgen dat er een mooi aantal liefhebbers komt bij de C groep, misschien zelfs leden die we nooit gezien hebben of degene die meestal een blijvend vraagteken zetten. Kom op mensen, pak die fiets en ga zondags met ons mee, het is de moeite waard.

Hartelijke groet, Jan D.

Geef een reactie

X