Jaarverslag 2016

Algemene ledenvergadering
We zijn het jaar op 1 maart begonnen met een goed bezochte ALV. Maar liefst 37 leden waren erbij aanwezig. De voorzitter ging voortvarend te werk zodat de agenda zonder al te veel discussies kon worden afgewerkt. Onderwerpen die ieders aandacht hadden en dus kregen, waren; de te rijden snelheid tijdens tochten en de inzet van onze leden bij tijdens de VTT. Ook is uitvoerig besproken dat onze VTT grondig aangepast zal moeten worden als gevolg van uitbreiding van de officiële ATB-route van Natuurmonumenten. Aansluitend aan de vergadering hebben we het fietsseizoen aan de bar geopend.

Bestuursvergaderingen
Dit jaar heeft het bestuur 4 vergaderingen gepland waarvan er één is doorgeschoven naar 2-1-2017.
In hoofdlijnen zijn de volgende onderwerpen besproken.
11 januari                                                           03 oktober
Voorbereiden van de ALV                                 Voorbereiden VTT
Inzet leden tijdens VTT                                     Voorbereiden verjaardag

30 mei                                                                02 januari
2e handtekening Rabobank                              Begroting 2017
Nalevering accessoires Bioracer                      Richtlijnen bepaald voor berichtgeving naar buiten Meerdaagse naar Wognum                              Nieuwe logo
Nieuw systeem organisatie VTT fietsenstalling

Openingstocht
Er zijn aardig wat leden die gewoon de hele winter doorfietsen. Hetzij op de weg of in de duinen. Dat is ook goed te doen met dit soort winters. Maar op 13 maart werd het toch echt tijd om het seizoen voor alle leden te openen met een tocht op de weg. Dus ook voor de leden die de winterstop in ere houden. We startte om 09:30 uur met meer dan de helft van onze leden aan een route door ons mooie Brabant. De openingstocht van 57 km werd traditiegetrouw voorgereden door Jan-Willem en liep via Vught en St Michielsgestel naar Olland als keerpunt. Daarna ging het via Gemonde terug richting De Kluis. Daar werden we verwend met diverse consumpties, soep en een broodje kroket. In de laatste kilometer reed Cees nog een band lek, waardoor hij werd aangewezen voor het schrijven van een verslag over deze tocht.

Tochten
De toertochtencommissie had, zoals we gewend zijn, een heel aantrekkelijk programma samengesteld. En hoewel alle tochten het vermelden waard zijn, mag er één zeker niet onvermeld blijven. De meerdaagse naar Wognum. In 2015 hebben we met TC Wognum een route door Brabant gereden. En op 22, 23 en 24 juli 2016 zijn we met 10 personen op bezoek geweest bij TC Wognum. In dat weekend hebben we met veel plezier 451 km afgelegd. Op de zaterdag van dat weekend reden we een mooie route samen met leden van TC Wognum. Werkelijk een onvergetelijke ervaring.

Verjaardag
Toerclub Vlijmen is opgericht op 27 augustus 1987. Traditiegetrouw werd de verjaardag gevierd op de eerste zaterdag in september. Dit jaar was er echter een probleempje in de organisatie. Deels veroorzaakt door de vakantiespreiding en deels door de takenverdeling binnen de commissie. Om de leden toch een mooi programma voor te kunnen schotelen, is besloten de verjaardag één maand later te vieren. Bijkomend voordeel zou een hogere opkomst kunnen zijn omdat dan iedereen terug is van vakantie. Bij de leden is ten onrecht de indruk ontstaan dat het genereren van een hogere opkomst de reden voor de latere verjaardag was. Van een hogere opkomst is echter niets gebleken en de vakanties in het zuiden vallen dit jaar weer iets gunstiger. De verjaardag blijft in de toekomst dus gewoon op de eerste zaterdag van september staan. Ondanks deze perikelen was de verjaardag een groot succes. Met onder andere een mooie fietstocht heen en weer naar Zaltbommel en een interessante rondleiding door de vestingstad. Natuurlijk kon een terras niet ontbreken en bovendien werd er onderweg genoten van een uitstekende lunch. Het avondprogramma was georganiseerd in Café Bar De Hei in Drunen, waar niemand iets tekort kwam. Zoals gezegd was de opkomst niet groter dan in andere jaren, maar zeker ook niet minder. Voor de dagprogramma hadden we 34 deelnemers en ’s-avonds 52.

Veldtoertocht
De VTT van 2016 was de tweede vanuit de kantine van de Vlijmense Boys. En dat was te merken. De probleempjes van vorig jaar zijn grotendeels of helemaal opgelost. Dus de nieuwe locatie voldoet prima aan onze eisen. Ondanks het ontbreken van posters en flyers, was de opkomst uitstekend. De Social Media spelen tegenwoordig een belangrijke rol om onze VTT aan te kondigen. Daarbij komt, dat we al jaren een aantrekkelijke tocht organiseren die door de ATB’ers onthouden wordt. Het najagen van meer sterren voor onze tocht, gaf ook wat meer rust in de organisatie. Kortom het bestuur en de commissie zijn tevreden met de aantallen en het verloop van de tocht. Al blijven er natuurlijk altijd verbeterpunten. Daarom wordt er na afloop ook uitvoerig geëvalueerd.

Clubkleding
Na de zeer succesvolle veldtoertocht van 2015 heeft het bestuur besloten, alle leden te belonen met een tegoedbon van €35,- voor accessoires en/of kleding. Uiteindelijk zijn deze spullen pas in maart 2016 geleverd, nog na de openingstocht. Beetje jammer, maar Bioracer heeft zijn leven gebeterd. Bestellingen zijn nu sneller binnen. Probleem blijft wel dat we niet één broek of shirt kunnen bestellen. Dat moeten we een beetje klusteren in een paar bestellingen per jaar. Daarom hebben een beperkte voorraad van de gangbare maten liggen. Iemand die zijn kleding kapot valt kan op de website kijken of er voorraad van is. Zo ja, dan kan het meteen bij de penningmeester worden opgehaald.

Leden
In de loop van 2016 hebben 2 leden hun lidmaatschap opgezegd en zijn er 8 nieuwe leden bijgekomen. Namen zijn terug te vinden op de notulen van de ALV 2017. In totaal hebben we nu 78 leden.

Soort lid

Aantal
Hoofdlid 67
Septemberlid 5
Gezinslid 3
Individuele lid 0
Mede-lid 0
Ere-lid TCV 1
Ere-lid NTFU 1
Steunend lid 1
Totaal Leden 78
X