Jaarverslag 2020

Algemene ledenvergadering
Dit werd de eerste een laatste algemene ledenvergadering die Chris zou voorzitten. Hij had al langer gezondheidsproblemen, maar niet lang na deze vergadering heeft hij zijn functie neergelegd. Er is lang en breed gezocht naar een oorzaak van zijn vermoeidheidsklachten, echter zonder eenduidig antwoord. We wensen hem sterkte en kracht bij het accepteren van de situatie.
Tijdens deze vergadering namen we afscheid van Wim als secretaris. Een nieuwe secretaris werd tijdens de vergadering niet gevonden. Tijdens de borrel, na de vergadering kwam Ellen in beeld als de nieuwe secretaris van Toerclub Vlijmen.
Het was zoals altijd een enerverende vergadering waarin vele ideeën en suggesties opborrelden, over het tempo, het wisselen van koppositie, het toepassen van de verkeersregels en ons gedrag onderweg. Er zijn enkele presentaties op het scherm getoond om een en ander toe te lichten. We zouden allemaal ons best gaan doen om dit toe te passen. Maar vanwege corona is daar niet zoveel van terecht gekomen.

Helmenactie
Het plan voor de helmenactie was al gemaakt in 2019, maar omdat het niet begroot was, moesten we het doorschuiven naar 2020. Op die manier kwam de helmenactie in de begroting van 2020 en kon de ALV er een oordeel over geven. Er was een ruime meerderheid vóór de actie, dus aansluitend aan de vergadering kon er gepast en besteld worden.

Het aanbod was; Bij aanschaf van een helm krijg je korting van sponsor ’t Brillenhuys uit Drunen en bovendien betaalt Toerclub Vlijmen per helm €50,- mee aan elke helm.
Deelname was niet verplicht. 53 leden hebben voordelig een helm aangeschaft. Als corona en de financiële gevolgen daarvan bekend waren geweest, was deze actie zeker niet op touw gezet.

Leden
Er zijn in 2020 in totaal 8 nieuwe leden bijgekomen en 6 leden hebben hun lidmaatschap per 31-12-2020 beëindigd. Daardoor gaan we 2021 in met 89 leden. De namen van de nieuwe en oud-leden vind je om privacy redenen in de notulen van de ALV 2021.

Openingstocht
Corona dreef langzaam vanuit Wuhan de wereld over. In Italië, Oostenrijk en Spanje was het al hommeles en de eerste besmetting in Nederland werd gemeld op 27 februari. Er was nog geen enkele beperking opgelegd, dus ging de openingstocht op 8 maart gewoon door, compleet met afsluiting bij ’t Zusje.
We reden de openingstocht zoals in voorgaande jaren in 3 groepen. De club is nu eenmaal te groot geworden om met z’n allen in één groep te fietsen. We hadden een groep ATB-ers, een 30+ en een 30- groep. Afgesproken werd; 12:00 uur bij ’t Zusje voor een feestelijke opening van het seizoen. Met goed weer vallen we daar in fietskleding binnen, maar het was baggerweer. En om het interieur van ‘t Zusje een beetje te sparen, zijn we eerst naar huis gereden voor een douche en schone kleding.
We hebben als vanouds genoten van een gezellige openingsbijeenkomst zonder coronazorgen. Kort daarna werd bekend dat een van de deelnemers aan de openingstocht, enkele dagen daarna met corona was opgenomen in het ziekenhuis. Daar zijn we gelukkig met z’n allen goed vanaf gekomen.

Programma
Van het programma 2020 is helemaal niets terecht gekomen. Meteen na de openingstocht kwam het RIVM met het dringede advies om alle samenkomsten te beperken of achterwege te laten tot 31 maart. Dit is middels een nieuwsbrief aan de leden bekend gemaakt. Alleen soloritten of ritten met huisgenoten, was het dringend advies van overheid en NTFU. Op 11 mei kwam er een versoepeling waardoor we op anderhalve meter afstand in kwartetten mochten gaan sporten. Op zondagmorgen werden de aanwezigen voor vertrek ingedeeld in, bij elkaar passende kwartetten. Soms vertrokken er 4 kwartetten in verschillende tempo’s en verschillende richtingen. In de eerste helft van november werden de maatregelen nog verscherpt en mochten we alleen in duo’s rijden, daarna werden het weer kwartetten. Intussen was het programma van TCV al afgesloten met een ritje via D’n Bockenreyder door één kwartet. De overige kwartetten reden die dag andere routes.
De diehards die na afloop van het programma gewoon bleven fietsen zolang het “fietsweer” is, deden dat van 14 december tot 19 januari weer in duo’s of solo vanwege de verscherpte coronamaatregelen.
Volgend jaar beter!

Verjaardag
Over de verjaardag kunnen we kort zijn. We zaten midden in de pandemie met allerlei beperkingen en gesloten horeca. Een verjaardag vieren was geen verantwoorde optie.
Ook in dit geval; volgend jaar beter.

Veldtoertocht
Het organiseren van een veldtoertocht is onder normale omstandigheden al geen kleinigheid. Laat staan, in coronatijd. Dat zou niet alleen meer werk zijn, het zou ook financieel meer kosten om dat coronaproef te kunnen organiseren. Bovendien lag een lagere opkomst voor de hand, zodat het rendement voor TCV in de buurt van nul euro geschat werd. En dan is het nog maar te hopen dat het allemaal goed gaat, dus zonder een uitbraak te veroorzaken. Alles overwegende is besloten om de hele VTT in 2020 achterwege te laten. Volgend jaar beter.

Het bestuur van Toerclub Vlijmen

Geef een reactie

X