Jaarverslag 2022

Toerclub Vlijmen
Secretariaat:
secretaris@toerclubvlijmen.nl

Algemene ledenvergadering

Op 9 maart 2022 werd de ALV gehouden in buurthuis De Korf

Openingstocht

Op zondag  20 maart 2022 vond de openingsrit voor seizoen 2022 plaats. Onder het motto: “we gaan niet voor de snelheid, maar voor de gezelligheid”, werd er door 39 leden gestart. De lunch werd genoten bij de nieuwe sponsor restaurant Dukdalf in Kerkdriel.

Nieuwe kleding

Na meer dan 3 jaar in de hoofdzakelijk zwarte TCV outfit gereden te hebben, werd het weer eens tijd voor een nieuwe outfit. Maar ook de kleur en lay-out werden aangepast. Met dank aan de kledingcommissie. Iedereen bleek tevreden met de outfit qua kleurstelling. Helaas bleek dat er een productiefout zat in het materiaal van de broeken. Dit werd echter prima opgelost door Bioracer. Helaas door diverse leverings- en technische problemen, liet dit wel even op zich wachten.

Oude kleding
Nieuwe kleding

Nieuw leven 27 groep / snelheid

Tijdens de openingsrit 2022 kwam van meerdere leden het verzoek, om ook voor de 27 groep ritten op het programma te zetten. Dit verzoek werd uiteraard ingewilligd. En dat bleek een schot in de roos, want elke zondag stonden er weer veel 27ers aan de start bij de kletsplek. Regelmatig zat die groep dan, zoals jaren geleden bijna elke zondag het geval was, weer gezamenlijk aan de koffie met de 30ers.
De 30+ groep is om onduidelijke redenen helaas niet van de grond gekomen.

Verslagen op site

Dit jaar viel het op, dat er op de TCV-site meer verslagen en foto’s te lezen en te zien waren. Diverse leden hebben leuke ritverslagen / anekdotes / foto’s ingediend.

GPS workshop

Op verzoek van de leden is er dit jaar in de Korf een GPS-workshop gehouden. Door Piet werd onder meer uitleg gegeven hoe de meeste fiets navigatie apparaten werken en hoe tracks (ritten) kunnen worden ingeladen. De aanwezige leden konden het ter plaatse ook in praktijk uitproberen, wat als zeer prettig werd ervaren.

Lief en Leed

Ook dit jaar waren er enkele valpartijen/ongelukjes of andere ongemakken te betreuren. De Lief en Leed commissie is ter ondersteuning van enkele TCV leden op pad geweest met een bloemetje of fruitmand. Echter blijkt, vaak veel later, dat niet alle valpartijen en of ziek zijn aan de club worden doorgegeven, dus TCV heeft daar geen echt compleet beeld over.

35e verjaardag

Op de eerste zaterdag van september vieren we traditiegetrouw de verjaardag van Toerclub Vlijmen. De oprichtingsdatum is 27-08-1987. De club bestaat alweer 35 jaar !! Alle tenue’s van TCV konden daar nog eens op het gemak worden bewonderd, want Hans van de Wiel heeft ze allemaal nog. Het was een prachtige collectie.
Op de gewone stadsfiets werd er om 10:30 uur, bij de parkeerplaats naast het gemeentehuis in de Julianastraat verzameld. Daarna werd er gezamenlijk een mooie tocht gemaakt  naar het Genie museum te Vught. Na afloop werd er naar Haarsteeg gefietst voor de BBQ. Helaas moest de EHBO-kit er dit jaar aan te pas komen, maar alle verwoningen zijn inmiddels weer hersteld. 21 TCV leden en hun partners namen deel aan deze mooie dag.

Rittenprogramma

Het afgelopen jaar werd, zoals benoemd bij de openingstocht, pas eind mei gestart met het programma. Bij de laatste jaarvergadering hadden zich geen leden opgegeven voor de rittencommissie, derhalve werd door Jan Loos een programma gemaakt. Hierbij zat ook een deelname aan een NTFU-toertocht. Aan deze zeer mooie Vecht-toertocht werd op 28 augustus door 7 leden deelgenomen.

Bij de vorige jaarvergadering werd gesproken over het wel of niet gebruik maken van een voorrijder. De reden hiervoor is, dat er steeds minder/te weinig leden zich opgeven. Alle te rijden (tracks) zondag ritten werden afgelopen jaar op de TCV-site geplaatst, zodat iedereen met een navigatie/gps systeem de rit kan inladen. Als er dan geen voorrijder is, kan men toch de rit gaan rijden. Dit jaar kwam het enkele malen voor dat er geen voorrijder was, maar omdat de route voor alle rijders beschikbaar was, kon men toch van start.

Aantal gereden TCV kilometers

Het aantal gereden kilometers van de leden, die zich via Strava bij de TCV hebben aangemeld, bedroeg in 2022: 121931, tegen 133.174 in 2021. Uiteraard ligt het totaal aantal gereden kilometers van alle TCV leden beduidend hoger.

Leden (aanmeldingen – opzeggingen)

Er werd op 1 januari 2022 gestart met 68 leden. Over 2022 hebben 5 leden hun lidmaatschap opgezegd en konden we 3 nieuwe leden verwelkomen. Per saldo is het nieuwe jaar/seizoen 2023 gestart met 66 leden.

X