Jac van Beurden Classic 2011

‘s Morgens stonden we met een behoorlijk grote groep bij Jac. Bij vertrek konden we 29 man tellen verdeeld over T.C.V Vlijmen en B.O.S uit Elshout.
Afspraak om gezamenlijk naar Nijnsel te rijden en dan te splitsen in een A en B groep in een tempo van 28 tot 30 km. Het weer was uitstekend en omdat het tempo niet te hoog was
konden we onderweg wat meer kennis maken met onze zustervereniging. Bij Nijnsel even gestopt en daarna als aparte groepen verder gefietst. Jac. zijn groep bleek maar 5 man te bevatten wat jammer was want in onze groep zaten er heel veel die eigenlijk met Jac. mee
hadden gekund wat conditie en leeftijd betreft.
Onze groep vertrok met Jan-Willem en Jos Heijmans op kop. Goed plan van mij om een week eerder aan Jan-Willem te vragen om voor mij die rit voor te rijden, gezien zijn kennis van de route.
Zo kwamen we via hele mooie wegen en omgeving bij ons koffie punt. Aanleggen bij Joe Mann’s, de meeste waren er nog nooit geweest. Maar de consumpties waren goed en volgens sommigen het gebak ook. Toen weer verder gefietst met Jan- Willem en Jos onvermoeibaar op kop. Na een tijdje dachten Hans en Hans we pakken even over. Ze dachten Jan-Willem en Jos even te ontlasten van het kopwerk. Maar ze fietsten blijkbaar te snel zodat ze na een tijdje 50 meter voorop lagen. Toen hielden ze het maar voor gezien en lieten het verder maar weer over aan Jan-Wilem en Jos.

We hebben tussen Esch en Vught de schade van de afgelopen week nog bezichtigd en die was enorm met al die omgevallen bomen en beschadigd wegdek.
In Vught dachten een paar man even op kop te moeten gaan rijden en wat gas te moeten geven. Dat werd niet in dank afgenomen, dus even tot de orde geroepen en de rust was hersteld.
Bij terug komst bij ons vertrek punt hadden we er toch meer als 100 km opzitten. Dus weer een bijzonder geslaagde tocht en voor herhaling vatbaar. Verder bedank ik Jan-Willem en Jos voor het voorrijden en de mooie route.

Henk van Bokhoven

Geef een reactie

X