Keientocht 2011

Afgelopen zondag stond de eerste tocht na de zomerstop gepland. In de planning stond de Keientocht maar niemand wist waar we heen zouden gaan. Het zou dus een verrassing worden.

Het is zondagochtend 21 augustus en toerclub Vlijmen verzameld zich weer op het plein. Ondanks het vroege tijdstip hebben we toch weer een flinke groep. Voor mij was het de eerste tocht van meer dan 100 kilometer na de vakantie.

Al meteen na de start rijd ik samen met Hans op kop en fietsen we richting Heusden. Hij kan me vertellen dat we langs Hank en Oosterhout richting Rijen fietsen. Hoe de route precies loopt kan ook hij me nog niet vertellen. Vervolgens rijden we door de prachtige vestingstad Heusden. Over kasseien rammelen we door het stadscentrum om vervolgens de Heusdense brug op te klimmen.

Na de afdaling van de Heusdense Brug draaien we richting Dussen en fietsen we over de polderwegen en door Hank naar de Keizersveerse brug. Speciaal voor de Alpe d’Huezgangers heeft Hans een route uitgekozen met veel bruggen en viaducten.

Na de beklimming van de Keizersveerse brug volgt er een prachtig uitzicht over de Maas. Door Raamsdonksveer en Geertruidenberg rijden we richting Oosterhout. Voor de Alpe d’Huezgangers pakken we het viaduct over de A16 mee. Na een scherpe bocht duiken we vervolgens de polder rond de Put in. Manouvrerend tussen de vissers en mensen met honden banen we ons een weg naar Oosterhout. Daar rijden we door het centrum en langs de Sint-Jansbaseliek. Na een kleine omzwerving duiken we Dongen in om vervolgens koers te zetten naar Rijen.

Bij een kop koffie op een terras in Rijen genieten we van de zon en wordt er wat afgekletst. Ondertussen wordt om ons heen een beachvolleybaltoernooi opgebouwd. Na de eerste kop koffie volgt een tweede en daarna stappen we weer op de fiets.

Na 110 kilometer door midden en west-Brabant hebben we alle soorten bestrating gezien. Van ZOAB tot echte kasseien. Het een werd beter ontvangen dan het ander maar al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde tocht.

Jordy van Baal

Geef een reactie

X