Kinderdijk 2013

Zondag 27 mei was het weer tijd voor een echte Toerclub Vlijmen Klassieker. Met ongeveer 14 man vertrokken we die dag om 8 uur richting het prachtige Kinderdijk. Piet schreef over deze tocht een mooi verslag. 

Door Piet Geers

Om 08:00 uur stond er al een man of 10 te popelen, maar de groep bleef groeien tot ongeveer 08:03 uur. Een van de laatste die aan wilde sluiten was Jordy. Hij kwam met een noodgang vanaf De Akker en moest op het verkeersplein dus ¾ rond om op de verzamelplaats te komen. Maar omdat het wegdek niet helemaal droog was en het verkeersplein geen steile wand heeft, was er onvoldoende grip voor die snelheid. 13 Leden waren er getuige van hoe Jordy tegen de vlakte ging en een mooie schuiver maakte. Snel sprong hij overeind om te zien of iemand het misschien gezien had. De schade viel gelukkig mee. Enkele ontvellingen en een losse zender van de fietscomputer.

Uiteindelijk vertrokken we dus met 14 leden voor de tocht van 120 km naar Kinderdijk. De wolkenlucht dreigt constant zijn inhoud over ons uit te storten, maar doet het niet. We hebben geen spetter gehad. Er stond wel een forse wind die we op de heenweg vrijwel constant recht van voren hadden.

In het eerste half uur hadden we twee incidentjes die verder zonder gevolgen bleven. Door onduidelijke of ontbrekende aanwijzingen ging de helft van het peloton links en de andere helft rechtdoor.

Na 2½ uur worstelen over een mooi parcours met veel tegenwind, zaten we in Kinderdijk tussen een mix van toeristen uit alle uithoeken van de wereld, te genieten van een bak koffie met appelpunt. De Chinezen die in een week Europa bekijken, zijn ongeveer één uur in Kinderdijk. Wij hadden het al na 40 minuten gezien. De terugweg ging aanmerkelijk soepeler, voor de meesten althans. Er werd lekker doorgereden met de wind in de rug. Na Gorinchem had een man of 4 hun zakken vol en werd het tempo een beetje aangepast. Want, samen uit samen thuis blijft een lijfspreuk van TC Vlijmen. Toch deden we over de terugweg maar 2 uur en 7 minuten. Thuis bleek die 120 Km toch nog ruim 135.6 Km te zijn. Maar ik heb genoten, jullie ook?

De route:
http://www.a-trip.com/tracks/view/131936

Geef een reactie

X