Kinderdijk 2022

Zondag 22 mei, op het programma van Toerclub Vlijmen staat vandaag de rit van 135 km naar Kinderdijk. Om toch ook weer een beetje op tijd terug te zijn vertrekken we om 8:00 uur vanaf ons vaste vertrekpunt op het plein in Vlijmen.

Op onze jaarvergadering heb ik voorgesteld een oude traditie weer tot leven te roepen, namelijk dat degene die lek rijd een verslagje schrijft van de gereden tocht. Laat ik nu degene zijn die 5 km voor we weer thuis zijn lek rijdt en dus het goede voorbeeld moet geven voor de volgende pechvogel. Zoals gezegd vertrokken we om 8:00 uur vanuit Vlijmen richting Kinderdijk in de Alblasserwaard. Maar liefst 16 renners stonden deze ochtend te popelen om te vertrekken. Via Gorinchem, Sliedrecht, Hendrik Ido Ambacht en Ridderkerk fietsen we naar Kinderdijk.

Het weer is prachtig de zon schijnt en er staat weinig wind. Met een snelheid van 32/33 km/u rijden we door mooie dorpjes, landerijen en idyllische waterwegen en op sommige plaatsen lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Wat is het een prachtig gezicht als we in een lang lint renners met allemaal de zelfde nieuwe clubkleding aan (met dank aan onze sponsoren) door ons mooie Nederland rijden en regelmatig POSITIEVE aandacht trekken.

Aangekomen in Kinderdijk drinken we koffie op het terras in de zon. Na het aanhoren en vertellen van een aantal sterke verhalen stappen we weer op voor de terug reis. Een aantal jongens hadden waarschijnlijk niet het vertrouwen op tijd terug te zijn want de snelheid werd opgeschroefd naar 36/37 km/u en soms wel 40 km/u. Gelukkig was het niet druk en konden we deze snelheid veilig en verantwoord aanhouden.

Zoals gezegd reed ik net na de beklimming van de Heusdense brug lek. Snel een nieuwe binnenband er in en weer aansluiten voor de sprint over het viaduct richting De Hoeve net voor Haarsteeg. Eenmaal thuis aangekomen staat de soep al klaar maar ook de fietsen. Vrouw lief wilde ook nog een stukje gaan fietsen, maar nadat ik vertelde dat het toch wel hard waaide hebben we toch maar voor de auto gekozen (pfff) om in Bokhoven te genieten van een terrasje aan de Maas in de zon.

Het was een mooie tocht en heb weer erg genoten van het gezelschap van mijn fietsvrienden.

Jongens weer kei bedankt en met name de tochten commissie.

Groeten Henrie

Geef een reactie

X