De koning van Berg en Dal

Op uitnodiging van Piet zijn wij donderdag 15 juni 2017 al vroeg in de morgen met 3 auto’s naar Groesbeek afgereisd, naar camping “De Oude Molen” om precies te zijn. Piet staat daar meer dan  4 weken met zijn familie op die camping. De vraag van Piet enkele weken geleden was, “Komen jullie vanuit Vlijmen op en neer gefietst naar Groesbeek, zoals vorig jaar of met de auto en maken wij in de omgeving van Berg en Dal wat interessante klimkilometers?” De keuze was niet zo moeilijk gezien de voorbereidingen i.v.m. Luxemburg in augustus.

Daar aangekomen werden wij door de familie Geers (Piet en Kees met hun dames)  zeer hartelijk ontvangen met koffie/thee en vlaaien/taart. Piet maakte bij de ingang een wel wat nerveuze indruk omdat de 3e auto wat verlaat arriveerde, want afgesproken tijd is afgesproken tijd bij Piet. Hij had een strak tijdsschema opgesteld en dat kon nu al mis gaan. Met maar 8 minuten achterstand op dat schema vertrokken wij  met 9 man opgewekt voor ons 1e rondje (richting Mook/Plasmolen) met daarin veel vals plat.

Bij de 1e klim vanuit Mook richting de Mookerheide was er toch al snel tegenslag,  het op tijd goed terugschakelen is in zo’n gebied van groot belang. Dat ging  bij een van ons  niet helemaal goed en hij kwam in een verraderlijke  goot  terecht met een gemene smak tot gevolg (maar zonder erg, zouden ze in België zeggen). Genoten van de mooie omgeving, het mooie weer en een mooie route kwamen  wij maar 4 minuten te laat weer op de camping terug (hadden wij dus mooi 4 minuten ingelopen).

Daar hadden de dames Geers nu een uitgebreide lunch voor ons klaarstaan en gingen ze er ook nog eens eieren met spek bij bakken. (dat gaat wat worden daar straks in Luxemburg). Precies op tijd vertrokken wij voor het 2e rondje met nu die venijnige steile klimmetjes op het programma, waar Berg en Dal zo bekend om is. Maar aan het einde van de Zevenheuvelenweg ging het al weer bijna mis. Nu gaf een ander van ons bij het oversteken geen voorrang aan een grote  vrachtwagen  en terecht  werden hem door die vrachtwagenchauffeur  flink de  oren gewassen.

Na wat steile klimmetjes ging het door Nijmegen (wel wat stoplichten) weer richting Ubbergen. Alleen de  finale (de Oude Holleweg) was nog te gaan. Spontaan kwam het  voorstel om eens te kijken wie daar nu als eerste boven zou komen (er was al de hele dag wat competitie in de groep geweest) en zich dan Koning van Berg en Dal mag noemen. Duidelijk stak Piet als eerste zijn voorwiel over de geïmproviseerde finishlijn (nu was hij hier al wel dagelijks aan het trainen maar je moet het dan toch maar waarmaken). Weer terug op de camping hebben wij (onder het genot van dat heerlijke koele biertje) de winnaar  eens terecht in de bloemetjes gezet en werd hij nog eens flink verwend door onze twee rondemissen.         

Piet, hartelijk dank voor deze zeer gezellige fietsdag.                    Hans vd Wiel

Geef een reactie

X