Lentebloesemtocht

Onze bloesemtocht begon wel heel anders dan we ons voorgesteld hadden. We wilden op de hoek Julianastraat/Akkerstraat meteen een mooie foto maken van die prachtige Magnolia in de voormalige tuin van dokter Weijers, het is een Godswonder zo’n boom te mogen zien. Wij hebben als C rijders volop aandacht voor al het moois om ons heen en regelmatig wordt er dan ook even gestopt voor een plaat. Er was nog geen kip op de weg en aan verkeersregels werd op zondagochtend 9.30 uur nog niet gedacht, dat was een kapitale vergissing want plotseling was er politie.

Het raampje ging naar beneden en een agent vroeg waar wij wel niet mee bezig waren. Daar bleef het niet bij, de agent stapte uit  en ik moest uitleggen hoe een kruispunt overgestoken moest worden, alles werd vastgelegd voor een vet proces verbaal. Een tweede agent stapte ook uit en aan alle wapens die aan hun riem hingen kon je wel zien dat er met deze Hermandad niet viel te spotten, ik zag een taser, een pistool, een wapenstok en handboeien. Ik moest aan de verbalisant precies uitleggen wat de bedoeling was van onze fratsen, alles bekennen en proberen een heel correcte houding aan te nemen dat was wat ons restte. De agenten hadden snel in de gaten dat het geen kwade bedoelingen waren en zagen meteen onze intenties en onze excuses werden geaccepteerd. Nu het ijs was gebroken werd meteen plan B in stelling gebracht of die ene politie agent een gezellig plaatje van ons wilde maken en die andere met ons op de foto wilde, nou dat wilden ze wel hoor.

Na een oponthoud van 15 minuten werd de tocht voortgezet, op de Mommersteeg kregen we nog politie begeleiding en in een oog hoek dacht ik duimpjes en kushandjes te zien vanuit die politieauto. Nu begon onze bloesemtocht pas echt, via de Heusdense brug over de dijk langs Wijk en Aalburg en aan het eind over het sluisje de dijk langs de Waal wat was het genieten van de grote diepliggende schepen en alle bloeiende magnolia’s met hun vele kleurvarianten. Her en der een beverboom, fel gele forsythia en Japanse prunussen in zacht roze en wit frêle tinten. Op weg naar Zaltbommel waar we in de “Verdraagzaamheid” een salon voor ons zelf kregen. Na een heerlijke koffie en een  0.0 biertje werd de tocht voortgezet. In Zaltbommel was op de Markt een parcours uitgezet met hekken en een finish, er was opzwepende muziek en een wild enthousiast publiek wat ons toeschreeuwde, wat een ontvangst dat maakt de C groep niet wekelijks mee. Richting de dijk van Kerkdriel naar Hedel viel het kwartje, er was een marathon en een halve marathon aan de gang, stapvoets fietsend en lopend laveerden we ons door de massa. Het was aandoenlijk hoe uitgewrongen sommige lopers er aan toe waren. Bij Crèvecoeur reed Hans B recht door naar Orthen en de rest via de dijk en de sluis links af via Engelen naar huis. Het was een mooie tocht met bovenverwachting goed weer.

Een beetje dagdromen mag toch wel hè.

Geef een reactie

X