Leontien van Moorseltocht

Nadat we de perikelen rond Steven Kruiswijk en de Giro hadden besproken zijn we om 8:00 uur vertrokken. Ondanks de weersvoorspelling van zaterdagavond zag de lucht er opgeklaard uit en beloofde het een mooie rit te worden.

Na het oppikken van 2 leden bij chauffeurs café Treurenburg kwam de snelheid er meteen lekker in, vooral Cees deed lange beurten.

Het volgen van de dijk langs de Maas richting Lith leverde mooie vergezichten op maar naarmate de tijd verstreek leek het ook steeds harder te gaan waaien, maar die Cees is onvermoeibaar hij gaat voorover op het stuur liggen en stopt pas bij de koffie.

Maar het moet gezegd worden dat ook vele anderen hun steentje hebben bijgedragen om de rest uit de wind te houden.

IMAG2560Na 77 km en vele mooie bochten en draaien door het Maaslandschap kwamen we aan in het dorpje St. Hubert en stond ons een verrassing te wachten. Piet had bij zijn schoonzus een koffie pauze geregeld. En met militaire precisie w.b.t. de timing ( afgesproken was 10:30 ) kwamen we om 10:26 uur aan.

Achter een mooie oude boerderij tussen het groen in de tuin stond de koffie met eigen gemaakte cake al op ons te wachten. Ook aan de muziek was gedacht, we kregen een concert van een jeugdige trompet solist.

Nadat we ons de koffie en de cake goed hebben laten smaken werd er nog een enorm paard van stal gehaald volgens mij een Fries, in ieder geval een joekel van een paard. Al met al een leuke koffie pauze.

IMAG2564Met gezwinde spoed naar Boekel alwaar geposeerd werd voor het beeld ter ere van Leontien van Moorsel met daarop al haar belangrijke overwinningen en dat zijn er best veel.

Vanuit Boekel voor de laatste ongeveer 45 km naar Vlijmen die waren best zwaar omdat er weer tegen de wind in gefietst moest worden, in Vught begon het dan uiteindelijk wat te regenen en kwamen we dan toch nog enigszins nat in Vlijmen aan, niet dat ik er veel van gevoeld heb want ik was toch al nat van het zweet. Ik en volgens mij de rest ook heb vandaag weer lekker gefietst en vind het leuk om lid te zijn van deze club. 

Groeten en tot de volgende keer, Henrie.

Geef een reactie

X