Leontien van Moorseltocht

20140720_112539 20140720_112613Vandaag voor de eerste keer (met zijn negenen) de Van Moorseltocht gereden. Een hele mooie tocht over goede en heel rustige wegen, prachtige natuur, lekker fietsweer en uiteindelijk geen spatje regen. Knap als je zo kunt plannen, want in Vlijmen is blijkbaar nog wel een flinke bui gevallen.

 

De route voerde ons via Lith, Ravenstein en Grave langs de Maas en vervolgens richting Mill. Toen we in Mill de kliniek Via Sana passeerde heb ik met mijn fiets nog even een klein hupje gemaakt als dank voor mijn nieuwe knieën die ze daar gemonteerd hebben.

 

Na Mill hebben we koffie gedronken in een klein dorpje met een mooie naam, maar helaas ben ik deze vergeten (zal wel de Alzheimer zijn). Wat ik nog wel weet is dat de mensen die voor ons de koffie en het gebak verzorgden erg vriendelijk en gastvrij waren. Toch maar eens meer die kant op gaan. Vervolgens koers gezet richting Boekel, waar we ons met veel genoegen tegen het lichaam van Leontien hebben gevleid. Ten bewijze door Jacques vastgelegd op de foto.

 

Blijkbaar heeft dit nogal wat energie gegeven, want hierna was zelfs Jan van Bladel (tot dan toe niet veel vooraan te zien) niet meer in toom te houden. Mochten er nog twijfels over bestaan, maar mij is vandaag aangetoond dat vrouwen in de ploeg de prestaties van ons mannen tot nog grotere hoogte zal brengen (ook duiven zijn niet voor niets het snelst als ze op weduwschap vliegen). Met een behoorlijk tempo ging het na de Boekelse inseminatie vervolgens richting Veghel, achter Schijndel door en via St. Michielsgestel en Vught naar huis, met op het allerlaatste moment nog een verrassende ontsnapping van onze jongeling Roel.

 

Feilloos heeft Piet ons vandaag door oostelijk Brabant geleid. Rekenen is bij hem helaas wat minder, want in plaats van de beloofde 125 km, stonden er bij thuiskomst 135,5 km op de teller. Achteraf heeft hij ons blijkbaar bij Mill nog een extra ommetje laten maken.

Piet bedankt, ik heb genoten van deze mooie tocht.

http://www.a-trip.com/tracks/view/155452

Geef een reactie

X