Meerdaagse Diekirch 2017 deel 1 van 4

Bij het zeer regelmatig in diverse samenstellingen en op verschillende locaties evalueren van het TC Vlijmen fietsweekend 2016 naar Wognum was al snel duidelijk dat iedereen op herhaling wilde. Omdat er geen minpuntjes waren is naarstig gezocht naar verbeterpunten. Niet simpel dus. Uiteindelijk werd teruggevallen op de gebruikelijke output van het mannenbrein ion de comfortzone. De meisjes mee, een paar dagen langer, wat verder van huis en als het ff kan een bergje. Dat belooft wat voor volgend jaar. Nog meer meisjes mee ……………….

Van al die overlegjes in klein comité werd in het TCV-Fietscafé aan de Vlaemsche Hoeve gastvrouw en heer Annie en Jan een integraal plan gemaakt. Voor opening van deze bijeenkomst bedankte het management van het fietscafé Riky en Jan van Buul voor het prachtige boeket. Annie en Jan hebben er nog weken plezier van gehad.

Een bijzonder woord van dank voor het resultaat is hier op z’n plaats voor Hannie van Kuijk. Terwijl de renners zich concentreerden op details als het verschil tussen de ‘tripel’ op je fiets en in een flesje, distilleerde Hannie er een integraal plan uit. Cees checkte de mogelijkheden nog even op z’n computer en deed en passant een concept boeking; alles geregeld!!.

Point of no return gepasseerd voor iemand er erg in had. Concreet: Op camping op der Sauer in Diekirch werden plaatsen gereserveerd voor caravans, campers en in huisjes. De caravans en campers stonden met militaire precisie naast de caravan van van der Linden. Beregezellig.

Dag -2: Donderdag 10 augustus 2017. Vlijmen – Vijlen (167 km, 890 hm)

Jan B en Jan P zouden in 3 etappes via landschappelijk mooie en rustige wegen vanuit Vlijmen naar Diekirch fietsen. Annie en Jan B. hadden voor deze gelegenheid een “crazy camper” gehuurd. Hun ervaring was dat deze camper erg goed was voor de liefde maar minder geschikt voor comfort. Jan B. heeft er achteruit tijgeren geleerd en biedt nu een cursus hierin aan. Terwijl de Jannen naar Vijlen in Limburg fietsten reden Annie en Maria er met de campers naar toe. De Jannen werden dus aardig in de watten gelegd. Er werd richting de Achelse kluis gefietst. Daar was koffie gepland. Helaas was deze gesloten voor de Jannen, waarschijnlijk dat het bier al op was. Dus dan maar koffie in Hamont. In Limburg aangekomen, via pontje Berg aan de Maas, ging de route door het prachtige Geuldal, uiteraard even langs de grotwoningen.

Als extra training enkele heuveltjes o.a. De Daelhemmerweg, De Koning van Spanje (Gulperberg), Vijlenerbos genomen. Prachtig en leuk om te doen. Om 5 uur kwamen we aan op de camping Schouff in Vijlen. Camping Schouff is een aanrader. Prachtig gelegen, goed sanitair, vriendelijke mensen. En… wat wel fijn was de vrouwen en vriendinnen waren er ook. Van 9 tot 5, van Vlijmen naar Vijlen. Da’s 8 uur op de fiets. Achteraf hoorden we van verschillende deskundigen, dat het ook veel korter en efficiënter had gekund. Zal best, maar kort en efficiënt was vast minder leuk geweest.
Geïnteresseerd in de track Vlijmen – Vijlen? Laat het even weten.

Dag -1: Vrijdag 11 augustus 2017. Vijlen – Beho (108 km, 1410 hm)

20 voor 10 vertrokken. Het tafereel hoe de boer met een fourwheeldrivetrekker een camper uit de wei haalde was te interessant om te missen. Het eerste punt dat een omweg waard is, is het viaduct van Moresnet. Meer dan 2 kilometer lang en hoog boven het landschap. Vervolgens het dorpje Limbourg, de steile helling om er te komen meer dan waard. Een groot deel ging over de heuvels van Luik – Bastenaken – Luik, onder andere de La Reid, Stoumont. Langs de Amblève hebben we wat boterhammetjes opgepeuzeld. We vonden het niet prettig om ergens koffie te drinken. Het weer werkte niet mee. Afdalen langs de Amblève, klimmen naar Le Forges, langs de Liernieux, aankomst in Beho. 10 over 4 kwamen we aan op camping a la Ferme Klein Rost. Voor fietsers niet zo goed gelegen. Om er te komen moest je een aardig eind over een provinciale “snelweg” fietsen. En als je er was matig sanitair. We hebben nog een douche-muntje over voor de liefhebber. Op onze plek geen stroom. Niet aan te bevelen.
Geïnteresseerd in de track Vijlen – Beho? Laat het even weten.

Dag 0: Zaterdag 12 augustus 2017. Aankomst dag.

Veel te beroerd weer om te fietsen. Daarom besloten de Jannen om per (crazy) camper van Beho naar Diekirch te gaan. Bij goed weer zouden we dan
’s-middags nog kunnen fietsen of van de zaterdag een rustdag maken en op zondag -de geplande rustdag- een trainingsrit te maken.

Maandag 13 augustus zou het echte werk beginnen. En inderdaad. Aangekomen in Diekirch bleek het ook daar geen fietsweer. Behalve Hennie en Jacques kwam iedereen in de loop van de dag binnendruppelen. Ook de partners waren erbij, behalve Riky van Jan van B en Dini van Hans vd W.

Foto  Boven
Er was ook een “gast”? Na uitgebreid ballotagegezemel kwam de conclusie: “t is een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker. We moeten maar snel eens vragen naar zijn naam”. Het bleek Kees G (alias blauwe Kees, broer van Piet) te zijn. Omdat we toch wel graag een beetje netjes willen fietsen hebben we Kees meteen in een passend tenue gehesen. Zie foto onder!

Dag 1: Zondag 13 augustus 2017. Natuurgebied De Wark (52,9 km, 710 hm)

Om de sfeer te proeven de eerste gezamenlijke fietstocht langs en door de vallei van de rivier De Wark gemaakt.

Om 10 uur vertrokken, onder prima weersomstandigheden. Het was inrijden dus niet al te veel kilometers en klimmetjes. Na het passeren van Bourscheid, koffiepauze bij het Camping-café Buurschter Millen. Hans Blank mocht de waardin met de voornaam aanspreken. Kwart voor 2 weer thuis. Om 4 uur borrelen en bruisen, met een hoop gezelligheid en sterke verhalen. Tijdens de borrel kwamen Hennie en Jacques de bungalowploeg nog versterken.
Geïnteresseerd in de track Warkdal? Die staat hier op Strava.

 

Geef een reactie

X