Meerdaagse Diekirch 2017 deel 2 van 4

Dag 2: Zondag 14 augustus 2017, Vianden – Mont. St. Nicolas (79,5 km, 931 hm)

Met Piet als voorrijder, vertrokken we om 10 uur voor een tocht over verkeersarme wegen langs de Sure naar Vianden, waar we de koffie pauze hadden aan het water (Cafe Latte €4,30).
Na de pauze, waar Kees Geers op onze fietsen had gelet, fietsen we via een authentieke kasseienweg naar het hogerop gelegen kasteel waar we natuurlijk even een kijkje hebben genomen.

 

Verderop bleek dat we in de groep met 2 verschillende interesses te maken hebben. De ene groep wil nog sneller tegen de berg op dan gisteren. De andere groep wil wat tijd hebben om om zich heen te kijken. Hans vd W, Jan v B en Hans B draaiden op driekwart van de geplande tocht af om nog wat van de omgeving te genieten. Tegen 15:00 uur was iedereen weer terug op de camping waar we rond 16:00 uur gingen borrelen en bruisen. We waren al aardig aan elkaar gewaagd.
Bekijk hier de track van deze mooie route.

Dag 3: Maandag 15 augustus 2017, Mullerthal (66,9 km, 1020 hm)

Gezamenlijke tocht behalve Hans B en Jan v B.
Omdat het prachtig weer was werd unaniem besloten om na de fietstocht een gezamenlijke BBQ te houden. Rond de klok van twaalf fietsten we langs de Sure richting de klim naar Berdorf. Prachtig fietsen tussen geweldige rotspartijen door. Via Gonsdorf naar Beaufort, waar we de koffiepauze hielden. Daarna langs het kasteel door het mooie Mullerthal weer richting camping.

Hier vind je de track van deze mooie route.

De dames hadden onderling alles georganiseerd om de BBQ op te schmucken. Geweldig meisjes. Iedereen had iets lekkers gemaakt. Fietspetjes af. De heren konden niet achterblijven en zetten ook hun beste beentje voor, althans wat er van over was. Het was een geweldige BBQ. Allemaal lekkers in overvloed. Uiteraard was er ook een drankje bij. Het was een lekker en gezellig keuvelen. Op voortouw van Hans vd.W werd er een toepasselijk liedje gezongen o.a. Waar is toch m’n caravan (heel toepasselijk), daarna ook nog een prachtig mooie dag en een liedje met speciaal gearrangeerde titels van allemaal Nederlandse liedjes van Jan P. Je hebt van die gezellige bijeenkomsten waarvan je wilt dat ze nooit eindigen!

Het was al een tijdje donker toen het festijn tot een einde kwam, maar de volgende ochtend bleek dat ieder zijn ‘caravan’ gevonden had.

Er is op deze dag ook een serieuze wandeling gemaakt van 12,9 km en 285 hm. door de heuvels van Diekirch-zuid. Deelnemers waren, Jan van B, Annie en Maria.

 

Geef een reactie

X