Meerdaagse Diekirch 2017 deel 3 van 4

Dag 3: Woensdag 16 augustus 2017, (ladies Day) Diekirch – Echternach  visa versa.

Woensdag was een keuzedag. Of met de meisjes mee naar Echternach of een onvervalste speed trail.
De meesten kozen voor een gezelligheidsrit met de dames en heren naar Echternach, een rit van 56 km en 223 htm. Heerlijk langs de Sure. Uiteraard met een tussenstop voor koffie en gebak.
De dag begon met het idee om een rondje te rijden dat iedereen tot het eind zou kunnen meerijden.  Voor Jan Pullens de eer voor de absoluut briljante gedachtesprong naar de ladies-day.
Els, Hennie en Maria kozen voor een eigen in te vullen programma.
Kees en Piet G, Chris en Jacques besloten zelf een tocht te gaan rijden.

Na ongeveer 20 km hadden we een koffiepauze langs de Sure. Het moest een echte Ladies dag worden. Daarna door naar Echternach, waar ieder ongeveer 2 uurtjes lekker door het stadje kon struinen. De ene een wandeling, de andere een lunch. Vrijheid blijheid. De sfeer zat er goed in en allen waren klaar voor de terugtocht. Dat werd een waar spektakel. De vrouwen lieten zich alweer van de goede kant zien. Er ontstond zowaar een wedstrijd gevoel. Zo kwam het dat Annie enkele mannelijke knechten vroeg of ze voor haar een treintje wilde maken om op het eind de sprint voor te bereiden.
Dat deden de heren knechten maar al te graag. Dus zo gevraagd zo gedaan.

Er ging echter iets mis. Doordat de mannen zo gretig waren om de sprint aan te trekken, was Annie al gezien voordat de sprint moest beginnen. Maar meerdere dames hadden zich in het strijdgewoel geworpen. Het werd echt een adembenemende finish tussen de dames. Fina bleek de langste adem te hebben en werd gehuldigd in de witte trui. Wan had de gele trui verdiend. Ze ging vol mee in het sprint gebeuren. Geweldig gefietst. Een ding was zeker. Iedereen vond het een prachtige tocht.
Bekijk de track in Strava.

Daarna werd er door allen weer samengezeten. De sterke verhalen kwamen vanzelf. Hapje en drankje was ook verzekerd.  Zoiets zou niet mogen eindigen. Wat een sfeertje en wat een leuke groep!

Dag 3: Woensdag 16 augustus 2017,Diekirch – Brandenburg vv, 58,4 km, 994 hm.

Piet, broer Kees Chris en Jacques besloten de lady’s day aan te grijpen voor een echte speed trail langs Holzthum en Consthum waarbij ze niet gehinderd werden door de liefhebbers van het tweede garnituur. Bekijk de track in Strava.
De statistieken liegen er dan ook niet om. Kijk maar eens naar het gemiddelde. ALLE RESPECT HEREN!!!!

Dag 4: Donderdag 17 augustus 2017, Combinatietocht Jan P. en Piet G.

De route zou een combinatie van die van Piet en Jan P. Jan. Het weer was weer prima. Tegen verwachting in.  Jan v B en Hans B kozen voor een eigen invulling.
Het werd een rit met verrassingen. De planning was 92 km. Die zou ingekort worden naar 86 km, maar het werd uiteindelijk 107 km.
Chris snapte niet hoe dat werkt!. Maar dat komt nog wel. Na veel op en neer werk vielen we letterlijk ons koffie plaatsje binnen, namelijk Esch sur Sure.
De bediening was uitermate vriendelijk. Het was er gezellig zitten.

Er ontstond een heel intiem sfeertje. Hans vd W onderhield ons met het waargebeurde verhaal over de vakantieliefde van Hans vd W op de bovenste verdieping achter het kleine raampje in de dikke muur van het etablissement waar we zaten. Verder zal ik hier geen details van dit waargebeurd verhaal verklappen.
Na de koffie ging het omhoog naar de stuwdam en na enkele omzwervingen, werd er via rustige weggetjes weer terug gefietst naar Diekirch. Bekijk de track in Strava.

Terug op de camping was iedereen in voor een verzetje.

Geef een reactie

X