Meerdaagse Diekirch 2017 deel 4 van 4

Dag 5: Vrijdag 18 augustus 2017, Roostervrije dag

De dag begint met regen en de radar laat zien dat het niet beter zal worden. Een echte Sjors en Jimmy-dag! Pyjama dag! Vul het maar in.

Niet fietsen maar om half 11 wel koffie in de voortent van Fina en Fred. Afscheid genomen van Hennie en Jacques, Jan v B, Hans vd W, Els en Chris en Hannie en Cees.

’s Middags nog wat geborreld en natuurlijk de sterkste verhalen verteld. ’s Avond met de overblijvers Fina en Fred, Marijke en Piet, Nelleke en Kees, Maria  en Jan en Annie en Jan gezellig etentje in Diekirch. Een restaurantje wat door de dames geselecteerd was.
Onder het diner ontstond  een levendige discussie over een wiel.
De stelling was; Het deel van een wiel dat de grond raakt, staat stil.
De discussie was heel levendig en er waren 2 meningen, niet zo heel moeilijk te raden: Ja of Nee. Er werden zelfs wiskundige formuleringen bijgehaald, het mocht allemaal niet baten. De 2 kampen konden niet tot een verdict komen. Echter later werd er een stukje bewijs aangeleverd. Het konijn dacht ook dat een wiel stilstond als het de grond raakte. Dat wilde hij testen door onder door de spaken te springen. Dat ‘draaide’ uit op een onherstelbare vergissing.

Het eten was ieder goed bevallen. De wijn smaakte meer dan goed. De service vriendelijk. Goede keuze van de dames. Op de camping aangekomen nog een afzakkertje genomen. Als het weer het toeliet zouden we morgen nog een rondje fietsen.

Dag 6: Zaterdag 19 augustus 2017, Rondje Brandenburg

Het weer was weer prima. De keuze was gevallen op een rondje over Brandenburg. Waarbij het laatste stuk een mooie afdaling beloofde. Natuurlijk moet je eerst klimmen voordat je van een afdaling kunt genieten. Maar een klim kan ook zijn sporen achterlaten. Fred ging uitgebreid bij Maria in de buurt op een bankje zitten. Dan zou het niet zo opvallen. Maar Maria was op de camping. Ze probeerde daar de camper te vinden.
De afdaling naar Diekirch zou de smaakmaker van de dag worden. Deze afdaling is zo heerlijk dat je zonder te remmen naar beneden kunt laveren. Maar dat was voor Jan B. toch een hele opgave om zonder te remmen beneden te komen. Hij moest nog een paar remblokken lenen van Jan P.
Jan B. nog gezegd dat remmen veel energieverlies oplevert, maar ook duur is!
Op de middag waren we weer terug van een mooie fietstocht. De track is op Strava te bekijken.

Die middag zijn Annie en Jan naar Koblenz vertrokken. Maria en Jan naar Bastogne. De overigen bleven nog even nagenieten.
Het was een prachtige fietsweek. Uniek zo met de dames erbij. We hebben veel plezier gehad.
Wellicht / zeker *) voor herhaling vatbaar.

*) Doorstrepen wat niet van toepassing is.

 

Tot ziens bij

Geef een reactie

X