Fiets weekend Wognum 22 t/m 24 juli 2016

Vertrek JPOm 07:50 werd er voor een fietsweekendje naar Wognum verzameld bij Jan Pullens door Piet Geers, Cees van Kuijk, Fred van Bruxvoort, Jac van Beurden, Chris de Goeij, Jan Buisman, Hans van de Wiel, Riky en Jan van Buul.

Riky en Jan hadden onze weekendtassen in de auto en gingen ons op sommige stukken van de route volgen of treffen. Helemaal volgen ging niet omdat er vele weggetjes werden gefietst die niet voor de auto geschikt waren. Van te voren had ik deze punten met Jan afgestemd.

Om 08:00 was het vertrek gepland, echter een buitje verhinderde dat. Dus even schuilen in de garage bij Jan P. Om 08:10 zijn we dan toch vertrokken in een miezerig motregentje. Deze motregen zou ons vergezellen tot in Culemborg.
Het was te weinig miezer om een jasje aan te doen. Op de weg naar Waardenburg zagen we Riky en Jan. We fietsten via Geldermalsen en Tricht naar Culemborg. Op de dijk van Culemborg stopte de motregen en brak de zon een beetje door. Zo konden we richting Vianen nog een beetje opdrogen, voordat we de eerste koffiestop hadden bij van de Valk in Vianen. Daar troffen we Riky en Jan ook weer.

Route heenNa de koffie fietsen we in goed weer richting ‘t IJ, waar we de volgers weer zouden treffen. Via Nieuwegein, Utrecht, Maarsen, Breukelen, Nieuwersluis, Nigtevecht en Weesp kwamen op de afgesproken plek voor de 2e koffiestop. De volgers waren er nog niet. Na enig telefoonverkeer zouden ze alsnog naar de afgesproken plek komen.
Echter een volgend telefoongesprek bevatte slecht nieuws. Jan zei dat hij een aanrijding had gehad en ons wel in het hotel in Hoorn zou zien. Een paar minuten later weer een telefoontje van Jan met de mededeling dat hij met deze schade niet verder kon rijden. Niet zo best voor die twee en voor ons. Met Jan werd afgesproken dat we naar hem toe zouden komen. Hij stond in Durgerdam. Piet en ik probeerden onder het fietsen een oplossing te vinden om onze bagage naar het hotel te krijgen.

In Durgerdam aangekomen had Jan met de verzekering al wat afspraken gemaakt. Er kwam een vervangende auto, ze konden verder. Ook de bagage kon mee. Dus dat probleem was opgelost. Gelukkig had het humeur van Riky en Jan en niet onder geleden.
Na enig overleg konden wij onze route, die enigszins aangepast moest worden, weer vervolgen. De volgers kwamen rechtstreeks naar het hotel.

MonnickendamWe fietsen over de weggetjes direct langs het IJsselmeer, waar we wel wat meer last van de wind hadden. Bekende plaatsen passerend zoals Volendam, Monnickendam en zo naar Hoorn.
We arriveerden daar rond 16:20. Twintig minuten later dan afgesproken met enkele TC Wognum leden. Maar dat kwam door de aanrijding en de extra km. We hadden 166 km gefietst, 11 meer dan uitgezet.

We werden op een vriendelijke en prettige manier ontvangen. Waarna we met z’n allen een biertje hebben gedronken in de bar en natuurlijk wat ervaringen uitgewisseld.
Al vrij snel waren Riky en Jan ook van de partij. Ze kwamen lachend naar de groep toe. Dat was bemoedigend. Alleen had Jan z’n fiets niet mee kunnen nemen. Die had hij nodig om de volgende dag de rit mee te fietsen die was uitgezet door TC Wognum. Dat werd spontaan opgelost door de Wognum fietsers. Voor Jan zouden ze een fiets regelen. Zo namen we afscheid van de TC Wognum jongens.

De kamers werden toegewezen en ieder kon lekker gaan douchen voordat we met z’n allen gingen dineren. Het diner was voortreffelijk, een klein kinkje met de gebakken aardappeltjes en groenten, maar dat werd door Jan P in overleg met de manager van het hotel opgelost.
Na het diner nog gezellig in de bar een afzakkertje genomen.
Het was uiteindelijk voor iedereen toch een leuke en gezellige dag geworden.

RetrofietsDe volgende morgen een voortreffelijk ontbijt. Wat een luxe.
Tegen negenen werden we opgehaald door de TC Wognum fietsers. We zouden eerst van Hoorn naar Wognum fietsen, zodat Jan daar een fiets kon oppakken. Speciaal voor Jan werden de toeclips vervangen voor gewone pedalen, zodat hij op zijn gympies kon fietsen zoals hij gewend is. Het was een heuse Gazelle retro fiets. Echt passend bij Jan en speciaal afgesteld op Jan zijn maten.

Vanaf Wognum fietsen we noordwaarts om een fietstocht van ca. 120 km te fietsen door het Noord Hollandse land, met een koffiestop in Callantsoog. Het werd een fraaie en gezellige tocht. Dit is de route die we gereden hebben.
Teruggekomen in Wognum, moest Jan de fiets weer inleveren. Je zag dat het hem speet. Maar als pleister op de wonde ontving hij een heuse en originele TC Wogum bidon.

OnderwegDaarna terug naar Hoorn waar we in het oude centrum nog een afscheidsdrankje namen met de TC Wognum fietsers. Erg gezellig. We besloten als dank voor de gezelligheid en de mooie tocht de terraskosten voor onze rekening te nemen. Na het afscheid van de overige TC Wognumleden hebben we met Simon (de voorzitter) nog een cultureel rondje Hoorn gedaan. We kennen nu de jongens van Bontekoe en Jan Pieters zoon Coen, ondanks de inspanningen van de geschiedenisleraar beter dan ooit. Hierna hebben het hotel weer opgezocht en gevonden. Fietsen opbergen, douchen en gezamenlijk aan het diner. Weer voortreffelijk en de manager had ook zijn best gedaan. Jan P was tevreden. Na het diner de dag nog even geëvalueerd, met een gele rakker erbij. Ik had een TC Wognum lid horen zeggen, dat zij dit ook altijd deden. Een goede gewoonte.
Hoorn

De ochtend van vertrek richting Vlijmen werden we weer verrast door problemen met de bagage. De bagage was toch wel een onderwerp dat regelmatig voor verrassingen zorgde. Al voor het vertrek was geregeld met een lid van toerclub BOS uit Elshout, dat hij onze bagage terug zou vervoeren. Hij moest toevallig toch in Hoorn zijn. Echter, hij stuurde een WhatsApp, dat hij op vakantie was in Duitsland. Meer kan ik er niet over zeggen. Niet relevant, maar lastig en niet erg elegant.
Het euvel werd al snel opgelost, omdat Chris de volgende dag de bagage ging ophalen. Riky en Jan vertrokken voor een korte trip richting Friesland.
Dinner

Wij, de overige 8 fietsers, vertrokken rond 09:00 uur, uitgezwaaid door TC Wognum, via een landschappelijk mooie route richting Vlijmen. De fietstocht verliep voorspoedig onder fijne weersomstandigheden.

Jac nodigde ons uit om bij hem, onder het genot van een gele rakker het weekend nog eens te evalueren. Die uitnodiging hebben we unaniem aangenomen. Het was gezellig om zo nog even bij elkaar te zitten. Zoals ik van eenieder heb vernomen, was het een zeer geslaagd fietsweekend, met landschappelijk mooie routes, leuke contacten met TC Wognum leden en gelukkig goede weersomstandigheden.

Voor volgend jaar hebben we een uitdaging, om dit succes te evenaren op een andere locatie!!!
Het was zoals het moest zijn.
Riky en Jan jullie bedankt voor het vervoer van onze bagage, alsook jullie positieve uitstraling zelfs bij jullie ongelukje. Het heeft mede gezorgd dat we met z’n allen een geweldig fietsweekend hadden.

Jongens bedankt,   Jan Pullens.

Groepsfoto

*************************

Beste fietscollega’s,
Riky en ik zijn weer thuis via een omweg langs de Friese Elfsteden. Met een vervangende auto en zonder racefiets. Maar we hebben van de dagen met jullie volop genoten. Het was super!!!
Mooie route naar Wognum / Hoorn.
Veel plezier in en rond het hotel. Gezellige discussies en ook veel klets.
Riky vond het fantastisch. Zij heeft jullie nu leren kennen.
En ik waardeer de morele steun bij de autobotsing.
Maar vooral de actie voor mij om op een geleende Gazelle  de tocht door Noord Holland mee te  doen.

Hartstikke bedankt allemaal.

Riky en Jan van Buul.

*************************

Makkers,
’t Is nu ruim 48 uur na een glorieuze finisch aan de Vlaemsche Hoeve met een dito onthaal van rondemiss Annie.
Als ik bij Jacques niet even had bij kunnen tanken in letterlijke en figuurlijke zin was ik de trap niet opgekomen en had de lift moeten nemen. Deze afgang bleef me gelukkig bespaard. Jacques!!
Hartelijk dank!!
Nu nog steeds een uitgewoond en ontregeld gevoel. Donderdag is m’n schoonzoon Frans (ook fietser) jarig en dan moet ik er wel weer staan. Komt goed!!

Oorzaak is natuurlijk een overdreven ambitie om een ronde voor te liggen.
Op het terras in Asperen lukte dat dank zei het Radler/Latte treintje van Hans. Hans!! Machtig bedankt voor het aantrekken van deze sprint!!
De dag ervoor op het terras in Hoorn was het vooral op eigen kracht. Kwestie van op het juiste moment accelereren als de terras/rondjes/miss in de buurt is. ’t Ging gewoon op m’n automatische piloot en ik was het ook al weer vergeten.
Fred!! Machtig bedankt voor het aan de vergetelheid ontfutselen van dit toch wel erg prettige moment!! En ook natuurlijk voor het ruimhartig beschikbaar stellen van je zonnebrand factor 50!! Tot wederdienst bereid!!
’t Is nu kwart voor 10 en van Annie moet ik het kort houden.

Daarom Jan en Riky hartelijk dank voor het transport van de tassen en het aangename gezelschap, Cees en Piet voor het vele kopwerk, Jan P. voor de prachtige route en Chris voor de voorbeeldfunctie. Nog naar kort bij de club en fietsen als de beste.

Samengevat, machtige drie dagen!!!!

Oké, oké, oké, ik ga nu maffen.

Jan B

Geef een reactie

X