Met van Vugt op de Vlucht – 2013

Zondag 28 april stond de tocht ‘Met van Vugt op de Vlucht’ op het programma. Een tocht die al een paar jaar verreden wordt en ook dit jaar weer een hoop leden in alle vroegte naar het Plein trok.

Het is iets voor achten als ik op het Plein aankom. Het is bijna windstil, maar met een graad of 2 boven 0 niet echt warm. Bijna 20 renners in het bekende rood en zwart hebben zich verzameld voor een mooi rondje.

Het eerste deel van de tocht gaat direct richting Tilburg over prachtige asfaltpaden. het tempo ligt al meteen hoog en met een gemiddeld rond de 32 kilometer per uur rijden we naar de textielstad van Zuid-Nederland. Vervolgens rijden we langs het kanaal naar Gilze-Rijen. Na Gilze komen we terecht in het prachtige bosrijke gebied ten Zuid-Oosten van Breda. Eerst het Prinsenbosch en vervolgens Sint Annabos. Via Ulvenhout komen we vervolgens uit in het Mastbos waar na een halve ronde om het Galderse Meer stoppen voor een korte pauze.

TCV bij huis ten Deijl

We drinken twee koppen koffie bij het prachtige Huis ten Deijl. Een prachtige villa aan de rand van het Mastbos.

Na de koffiepauze fietsen we door het Mastbos naar Dorst. Omdat het nog steeds windstil is zit het tempo er goed in. Op sommige stukken ligt het gemiddelde boven de 34 kilometer per uur. Na Dorst razen we door Dongen. De eindbestemming komt razendsnel in zicht en deze tocht doet zijn naam eer aan. Met Michel op kop is het alsof we daadwerkelijk op de vlucht zijn, of zou hij op tijd thuis moeten zijn?

Met het plaatsnaambord van Vlijmen in zicht wordt er nog afgesprint voor de eer. Wie er won kon ik niet zien, ik zat te ver achterin.

Geef een reactie

X