Moederdag!

‘s Ochtends 8 uur 6 groene vinkjes. Dus 64 vinkjes stonden er niet. Is fietsen op Moederdag in Brabant en omstreken nog een taboe?

In feite zijn er ook op Moederdag 3 opties:
1
.       Je mag fietsen
2.       Je mag niet fietsen
3.       Je moet fietsen

Om vraag 1 van het peloton maar meteen te beantwoorden. Ik moest fietsen. Niet keihard en expliciet maar indirect en subtiel. Hé Jan, prachtig fietsweer, zal ik je bidon even vol laten lopen, de lange mouwen liggen in het bovenste vak, de korte in het vak er onder, hoe laat denk je terug te zijn? Zorg ik dat de worstenbroodjes warm zijn, welke zal ik doen? Die van de bakker of van de slager?
Conclusie: Ik heb gefietst!!

Met z’n vijven (één vink maakt nog geen zomer!!) vertrokken we 8:30 richting Hedel, Zaltbommel en na de Zaltbommelse brug over de dijk naar Gorinchem. Voor Piet, Cees, André en Jan-Willem een taaie klus. Er stond veel wind en zoals gebruikelijk vanuit de verkeerde richting. Zelf had ik er weinig last van. Als vijfde wiel aan de wagen van TCV bleef ik goed uit de wind. 

10 uur reden we de poorten van Gorinchem binnen. Moederdag is daar nog echt een taboe!!! Bijna alle kroegen dicht en behalve wij maar 2 liefhebbers in het dorp. Ik heb ze nog gevraagd: mochten jullie of moesten jullie. Geen commentaar, de muren hebben hier oren. Maar de koffie was prima. 

Na de koffie als een speer weer naar Vlijmen. Op Moederdag fietsen is tot daar aan toe maar dan wel op tijd weer thuis!! 

Fietsgroeten, Jan

Geef een reactie

X