Onder de markies

Leffe

Makkers,
Hoogtepunt van gisteren waren de diverse bolletjes Leffe Brune onder de werkelijk koninklijke markies van Hans en Dini. Een uitermate functioneel attribuut aan de woning. De zon scheen en het terras ligt op het zuiden. Zo ook de kelder. Ideaal voor de opslag van Leffe. Hans heeft toch wel wat met functionaliteit. Hij fietst met toeclips en speciale rubberzolen. Het fiets wat minder maar hij is er nog nooit mee van de keldertrap gevallen.
Het scheelde weinig of ik was dezelfde dag niet thuisgekomen.
Helaas hebben Bert en Henny dit feestje niet meegemaakt. Reeds tussen Gal en Gal sloegen ze een zijweg in waar het minder waaide. We gaan er vanuit dat ze heelhuids zijn thuisgekomen.

De tocht zelf.
Annie had me gevraagd of ik meeging omdat ze schoenen moest kopen. Alweer? Ja echt. Jammer Annie ik heb groen gevinkt en sins het aprilamendement van Hans (Blank) Piet en Patrick kost het € 2,– als je dan niet komt. Aan het plein waren we het al snel eens dat we één van de historische Bert Meijs tochten zouden fietsen. De naam is me ontschoten maar het ging richting Rossum. Ferry moest een paar schoenen hebben dus op het industrieterrein stopten we bij een werkelijk gigantische fietsenwinkel. Het eerste wat opviel was dat er ook dames zijn die wielrennen en dan daar de spullen kopen. Had ik potverdorie weer de inschrijvingsformulieren thuis laten liggen. Rode schoenen waren in de bonus dus Ferry helemaal blij met met de aanwinst en wij met de gratis koffie.
Verder was er nog het verhaal van Hans en/of Jan Willen. Als je snel genoeg rijdt gaan je onderste spaken stilstaan. Dat is tenminste wat ik er na al die Leffe’s aan heb overgehouden.
O ja, voor ik er vergeet. De fietsenwinkel had een geweldige collectie sturen. Alle soorten en maten. Iets beters dan ik al heb was er helaas niet bij.
Mvg, Jan B.

Geef een reactie

X