Openeningstocht 2012

Afgelopen zondag 11 maart vond de jaarlijkse openingstocht van Toerclub Vlijmen plaats. Met een grote opkomst en heerlijk weer was de eerste toertocht van het jaar een groot succes. We maakten een prachtig rondje om de Loonse- en Drunense duinen.

Rond 9 uur vertrek ik samen met Gert en Peter vanuit de rotonde bij Treurenburg richting Vlijmen. Onderweg praten we bij over de periode tussen de laatste toch in oktober en nu. Verder concluderen we dat het erg mooi weer is. Via Engelen en Bokhoven komen we uiteindelijk aan op het Plein in Vlijmen, we zijn de eerste.

We staan niet lang alleen want al snel komen de TCV-leden van alle kanten aanrijden. Al snel is onze verzamelplaats gevuld met rood en zwart. Na een kwartier staan we met ruim 40 man en kunnen we vertrekken voor een klein rondje van 60 kilometer.

We vertrekken een zuidelijke richting en een lente-achtige zon komt ons tegemoet. We passeren Distelberg en rijden vervolgens onder de Loonse en Drunense Duinen langs naar Tilburg-Noord.

Dat fietsen met een grote groep niet altijd zonder risico is blijft als we op de Oude Bossche Baan ten zuiden van de Loonse en Drunense duinen rijden. Door een auto voor ons moet de hele groep ineens remmen. Ik kan net niet hard genoeg remmen en tik het achterwiel van Dayan aan. Vervolgens raak ik de controle over mijn fiets kwijt en aan de zijkant van weg zwiep ik over mijn stuur en eindig op de grond. Zowel lichamelijk als technisch is de schade niet groot. Mijn linkershifter is naar binnen gebogen maar gelukkig helpt Ferry mij met het weer rechtzetten ervan. Verder blijft de schade beperkt tot een paar stijve spieren.

Als we de stadsgrens van Tilburg passeren zien we in de verte al de hoge torenflats. Zodra we de stad weer uitrijden ontstaat er achterin het peloton een lekke band en zullen we dus even moeten wachten. Gelukkig staan we vol in de zon en uit de wind.

Na Tilburg rijden we via Sprang-Cappele en Doeveren weer terug naar Vlijmen.

We sluiten de openingstocht af in de Kluis onder het genot van een kop tomatensoep. Nieuw lid Patrick geeft tot slot nog een rondje aan de hele club.

Meer lezen:

Geef een reactie

X