Openingstocht 2011

Zondag 13 maart was het weer zover, de officieële seizoensopening met Toerclub Vlijmen. Om 9 uur ’s ochtends stonden we met 5 man(Gert, Hans Blank, Peter, John en ik) uit ’s Hertogenbosch al klaar bij chauffeurscafé restaurant Treurenburg. Klaar voor een gezellige rit bij perfect voorjaarsweer, droog en niet te koud.

Precies om 9 uur vertrokken we vanaf de rotonde voor chaffeurscafé Treurenburg richting Vlijmen. Via spuissluis Crèvecoeur en Engelen reden we rustig aan naar het Plein in Vlijmen. Rustig kletsend en kennis makend met het nieuw lid reden met de wind op kop door de polders. Na ongeveer een kwartiertje kwamen we als eerste aan op het Plein. In het kwartier daarna kwamen uit alle hoeken en gaten wielrenners tevoorschijn en uiteindelijk stond er ongeveer 40 man klaar voor de openingstocht van 2011.

Iets na half tien kwam de hele meute langzaam in beweging en vertrokken we richting het zuiden. Eerst het viaduct over de A59 en vervolgens langs het kamp naar het nieuwe Jeroen Bosch ziekenhuis. Net daarna werd het peleton getroffen door de eerste lekke band en dus een verplichte rustpauze van een minuut of 10.

Toen de lekke band eenmaal geplakt was kon de route weer vervolgd worden richting Vught alwaar we een stuk paralel reden aan de A2. Een prachtig recht en breed stuk asfalt richting Boxtel. Inmiddels was ik in gesprek geraakt met een introducee die een keer mee wilde rijden. We raken in gesprek over het wielrennen, studie en sportvoeding. Ondertussen hield ik de weg niet meer in de gaten en zag ik zo af en toe was plaatsnaambordjes voorbij komen.

Boxtel, Moergestel, Oisterwijk, Haaren, Helvoirt, Vught…

Een kilometer of 5 uur het eindpunt(De Kluis) demarreerde een groep van ongeveer 15 man. Ik probeerde nog mee te komen, maar helaas hadden een flinke verkoudheid en een val op zaterdag toch teveel tol geëist. In de verte zag ik de groep steeds verder van me verwijderd raken maar zag ook zo af en toe een mannetje naar achter zakken.

Ik kwam een paar minuten achter de kopgroep bij de Kluis binnen. Toen ik eenmaal rustig zat kwam de B-groep aan bij de Kluis in Vlijmen. Na ongeveer 60 kilometer fietsen was het nu tijd om de opening van het seizoen af te sluiten met een kop soep en wielerpraat.

Jordy van Baal

Geef een reactie

X