Openingstocht 2018

Donderdagavond heb ik m’n nieuwe fiets opgehaald en vrijdag kon ik hem niet meer binnen houden. Hij moest en zou naar buiten, dus ben ik er maar op gaan zitten. Anders zie je zo’n fiets natuurlijk nooit meer terug. Die weet de weg nog niet en zo, je kent dat wel.
Samen hebben we probleemloos een rondje van een goeie 60 km gemaakt. We waren helemaal gereed voor de openingstocht.

Zondagmorgen reed ik trots naar de start waar al een man of vijftig stond te popelen om te vertrekken.
De fiets werd keurend bekeken en degene die het een mooi fietske vonden, die beaamden dat, de rest hield zijn mond dicht. Ik heb tenminste niemand gehoord die het niks vond.
Maar het zat mij en mijn fiets niet mee, bij Bas stond ik al met een lege achterband. Snel samen met Marcel een nieuwe band erin gestoken, maar waarschijnlijk net iets te snel waardoor de oorzaak van het lek onopgemerkt in de buitenband is blijven steken.
Het kon dus niet uitblijven. Binnen één km stond ik weer lek en kwam mijn laatste reservebandje uit de verpakking.

Vanwege de twee fotomomentjes en mijn eerste lekke band, begon het al lastig te worden om via de geplande route op het geplande tijdstip (12:00 uur) bij ’t Zusje te kunnen zijn.
Vandaar dat we besloten om de groep door te laten rijden. Een tweede reden voor dit besluit was, dat nóg een lekke band mij een flinke wandeling of een telefoontje naar huis zou opleveren.

Ondanks dat ik twee lekke banden heb gereden, schrijf ik maar één verslag.
De reden voor deze zuinige instelling is niet, ‘omdat ik penningmeester ben’, maar omdat ik slechts een klein deel van de openingstocht heb meegereden.
Met een klein omweggetje ben ik naar huis gereden waar ik een heerlijk bakje koffie kreeg.

Ook jammer van de GoPro camera op mijn helm! Daar staat dus maar een heel klein stukje openingstocht op.
Later bij ‘t Zusje hoorde ik dat in hetzelfde peloton nog 6 banden lek gereden zijn, waarvan een ’n echte klapband was. Het was dus echt lekke bandenweer.

Nu is het natuurlijk wel zo; als je met z’n drieën gaat fietsen, dan heb je 6 banden die lek zouden kunnen gaan. Ga je met 53 man fietsen, dan is de kans op lekke banden afgerond 18 keer zo groot. Tenzij je kiest voor zoiets!!

Bij ’t Zusje werden we weer beregoed voorzien van nieuwe calorieën om de rest van de zondag (en een deel van de week) door te komen. Als dank hebben we daar ongeveer een kruiwagen zand achtergelaten.

Kortom, het seizoen is geopend, lekke banden hebben we de rest van het jaar niet meer nodig.
We wensen iedereen vele sportieve km in 2018.

Piet

Geef een reactie

X