Paaseierentocht 2009

Kerngegevens:
2e Paasdag 13 april 2009, leiding Hans Blank, 15 deelnemers vertrek Vlijmen 08.09 uur, aankomst Vlijmen 11.34
koffiepauze Varik, lengte 94,6 KM max. snelheid 46,2 KM/H.
Droog, lichtbewolkt, een weinig wind, echt korte broekenweer.

* Tegen 8.00 uur ging ik richting plein met de slaap nog in de ogen maar het voelde zo frisjes dat dat er wel snel uit zou zijn. Er stond al een mooi groepje te wachten en van alle kanten kwamen maar Raborijders opdagen tot wij met maar liefst 15 deelnemers klaar stonden voor de start. Deze hoge opkomst had zeker te maken met de Amstel Gold Race die voor komende zaterdag op het programma staat, nog kilometers maken en testen hoe je er eigenlijk voorstaat. Aan starten waren wij echter nog niet toe. Eerst moest er traditioneel naar de EITJES van Hans Blank worden gezocht. Heel lang heeft dat niet geduurd want een blind paard zag ze zo liggen. Volgens mij ligt er nog wel een gouden ei boven op de richtingaanwijzer die daar midden in de rotonde staat, dus mannen als je nog een keer in de gelegenheid bent klim er eens in en sla je slag.

* Met een beetje wind in de rug ging het al direct in een straf tempo richting N.O. Ik positioneerde mij wat achterin de groep waardoor ik een mooi overzicht had over wat er voor me afspeelde. Peter kon nu eens zijn gang gaan zonder gemaand te worden het wat rustiger aan te doen en alle andere jonge goden kwamen zo ook mooi een voor een aan de beurt, ze hadden er echt zin in.
* Schitterend was het te zien hoe voor mij uit die snelle Oranje TCV zich door het land van Maas en Waal slingerde. Het circus van Jeroen Bosch zou er jaloers op zijn geweest als zij zo’n kleurrijke optocht voorbij hadden zien komen. Op de brug over de Waal bij Beneden-Leeuwen kwam dan het eerste testje voor zaterdag in Limburg, hoewel het daar toch wel iets anders zal gaan worden maar toch al een beetje de kriebel in de maag en kuiten voor wat klimwerk.
* Trouwens diegenen die Vlijmen zo’n lelijk dorp vinden die moeten maar eens in Tiel gaan kijken, het kan echt wel erger.
* Verrast werd ik later toen er opeens plasticzakjes, aluminiumfolie en ander verpakkingsmateriaal om mijn hoofd vlogen. Bleek al snel dat alles van onze eigen clubleden te komen. Toen heb ik maar bij onze koffiepauze in Varik (goeie kastelein zeg met zijn waterkannen voor het bijvullen van onze bidons incl. de minttakjes) heel duidelijk een eenzijdige afspraak met hen gemaakt, dat bij een volgende keer ik zal stoppen en alles zal opruimen en misschien wel alles later bij hun eega’s in de tuin zal achterlaten. (dat zal ze leren). Na deze dringende mededeling kwam er uit de groep de suggestie dat ik maar beter een draagbare rugKLIKO bij de gemeente kon aanvragen en die dan bij onze tochten zou omdoen, want dan kunnen de heren even naast mij komen rijden om hun afval in de KLIKO te dumpen.

*Verder door naar de tweede test (Zaltbommelse brug), die ging ook lekker alleen hoorde ik het fluitende/piepende/krassende geluid van Dre’s fiets niet meer, het was al zo’n vertrouwde melodie geworden in de groep dat je het al snel ging missen. Er waren lieden die dachten dat Dre zijn fiets de hele winter buiten had laten staan omdat hij toen volop bezig was met wintersporten en aan fietsen niet dacht. Het tempo bleef hoog ook al was de wind meer tegen dan voor, maar wij moesten om 11.30 uur thuis zijn van Rene. Dat hebben wij op een paar minuten na niet gehaald hoewel het in de Vlijmense polder toch al een beetje op laagvliegen ging lijken.
Kortom een zeer geslaagde tocht, ik heb genoten, bedankt mannen.

Hans vd Wiel

Geef een reactie

X