Paaseierentocht

Het is tweede paasdag 2008, maar het lijkt wel tweede kerstdag. Sneeuw, kou en nog veel meer onheil hebben ze voorspeld.

Deze tocht zou eigenlijk door hans v/d wiel worden voorgereden, maar Hans moest stiekem gaan trainen voor de amstelgoldrace  en was met de paasdagen dan ook in limburg te vinden.  De toercommisie heeft toen aan mij gevraagd of ik niet een leuk rondje wist. Daar heb ik toen maar ja op gezegd. Het rondje was niet zo’n probleem, maar het tijdstip dat we bij de koffie zouden zijn wel. Vandaar dat ik de tocht om 9 uur heb laten aanvangen.

Omdat nog niet alle e-mailadressen bekend zijn: De wijziging stond ook op de website.

Om 8 uur ben ik toch maar naar het plein gegaan om te kijken of dat er nog een verdwaalde renner was. Dit was natuurlijk niet zo. Dus om 9 uur maar weer naar het plein. Daar bleken er toch nog 10 man het weer te willen trotseren.

Rob  kwam nog even langs om ons succes te wensen (hij kon niet mee,hij had een storing op het werk).

Om iets over 9  zijn we met volle moed begonnen. Het was tenslotte droog (al mooi meegenomen, de weermannen hadden heel veel slechts voorspeld), maar de mannen hadden zich toch goed gekleed met handschoenen en overschoenen.

In een rustig tempo gingen op weg  richting heusdense brug. Toen richting dussen  via genderen en eethen. Bij Dussen gingen we rechtsaf  richting almkerk. Zo verder via waardhuizen richting  giessen en brakel. Bij brakel zijn we de mooie waaldijk opgedraaid, genietend van de mooie vergezichten over de rivier richting zaltbommel. Net voor zaltbommel (+/- 5 km ) komt er een renner naar voren gereden (zal geen namen noemen). Of dat het tempo op 30 km kon worden gehouden.. We reden net 33km/uur (wind in de rug), maar de voorsten gingen netjes 30 rijden. Wat schetst onze verbazing, die persoon die net gevraagd had om 30 te rijden komt voorop en gaat zelf 39 a 40 rijden (hij had de koffie geroken).

In zaltbommel op de waalkade hebben we de koffie gepakt. “Wat jammer dat er geen paaseitjes bij de koffie zijn,” riep er iemand. Maar de jongens wisten niet dat ik een hele kilo in mijn rugzakje had mee gesmokkeld. Deze gingen dan ook gretig af. Na de koffie ging de route naar kerkdriel. Bij de rotonde van alem kwamen we de volgende paaseieren (kunstwerk) tegen.

Via hedel richting engelen zo langs het engelermeer richting vlijmen .

Peter zette het spel op de wagen en demarreerde. Ik riep nog “laat maar rijden”, maar hij werd toch heel snel terug gepakt. Ik zo stom mogelijk gelijk vol weg (wind tegen ) ik reed +/- 43 km/uur met een hartslag van 192 en viel natuurlijk na een km stil. Johan kwam het gat dichtrijden met peter in zijn wiel. Peter kon het daarna goed afmaken. Ondanks de weersvoorspellingen was het toch een droge en geslaagde tocht. Toen ik mijn fiets in de garage zette begon het net te sneeuwen…

Tot de volgende tocht!

Jos

Geef een reactie

X