Pat’s-Back-to-the-roots – 2013

Op zondag 1 september reed Toerclub Vlijmen een nieuwe tocht. Patrick had ter ere van zijn verjaardag  Pat’s-Back-to-the-roots uitgezet. Jan Buisman schreef een prachtig verslag over deze tocht.
Door Jan Buisman(met dat rechte stuur)
Pat’s-Back-to-the-roots tocht was een heel bijzondere happening. Hoe vaak maken we het mee dat iemand alle fietsers bij hem thuis uitnodigt om bier te komen drinken. Patrick dus wel. Een passende reactie was noodzakelijk.
Gelukkig hebben we dankzij Piet Afspreken.nl. De intekenaars voor Pat’s Roots vonden elkaar probleemloos. De etiquette van TCV schrijft dan voor dat men na het ondergaan van de zon op een geheime plaats bijeenkomt in TCV-tenue. Om het geheim te houden doet men er een oude regenjas over. Werkt prima. Ook op tropisch warme avonden had ik het gevoel in het geheel niet op te vallen.
De af en toe verhitte discussie leidde al snel dat een cadeau voor Patrick, net als alle goede dingen, uit 3 elementen moest bestaan die een relatie hebben met fietsen, sport en sportiviteit. Als resultaat van de eerste vergaderavond waren we al heel tevreden (met ons zelf). Meteen maar een strategisch plan gemaakt. Per cadeau een avond denkwerk leek niet overbodig. Dat betekende dat we nog 3 avonden bij elkaar zouden moeten komen. Geen slecht vooruitzicht. Allemaal nog een biertje!
Het resultaat van het strategisch plan (heeft Johan Cruijf dat niet uitgevonden?) was dat:
  • Cadeau 1 hedendaags en iets met fietsen te maken moest hebben. Dat werd dus een fietsfilm op DVD,
  • Cadeau 2 iets met de historie van het fietsen te maken werd. Dat werd dus het boekje van ons erelid Bert Meijs,
  • Cadeau 3 zou de grote affniteit van Patrich met hedendaagse communicatiemiddelen tot uitdrukking moeten brengen. Patrick maakt al fietsend foto’s met z’n I-phone en twittert die meteen door naar het thuisfront. Ook is Patrick een trouwe gebruiker van Afspreken.nl. Het hoogtepunt daarvan omstreeks maart/april vorig jaar hebben we uitgeprint en ingelijst.
Verdere is heel relevant dat bier, saté, pizza en was dies meer zij bij Patrick uitstekend wordt verzorgd door zijn charmante echtgenote.
En dan het fietsen. Tja daar was ik niet bij. M’n kleinzoon (8 maanden oud) was bij ons te logeren en Annie was hartstikke ziek. mantelzorg dus.
Maar Pat’s Roots staat voor volgend jaar al weer in m’n agenda.
Heb jij ook nog een leuk verslag van deze tocht of een andere tocht dit seizoen? Mail je verslag dan naar de webmaster.

Geef een reactie

X