Ronde van Flipje 2013

De ronde van Flipje is inmiddels bijna een klassieker. Een tocht de echt geschikt is voor de eerste echte lentedag van 2013. Over de Maas- en Waaldijken rijden we naar Tiel en weer terug naar huis.

Na wat oponthoud vertrekken en rond half tien met 8 man vanaf Treurenburg richting Tiel, en meteen krijgen we de eerste klim voor onze kiezen. De brug bij Hedel leidt ons over de Maas en zodra we de Maasdijk oprijden voelen we meteen een stevige wind tegen. De wind dwingt ons niet harder te rijden dan 27 in het uur. Om beurten op kop slingeren we mee met de meanders van de Maas.

Na ruim twee uur fietsen met de wind op kop komen we aan in het prachtige Tiel. Bij een gezellig café aan de Markt drinken we koffie, eten we appelgebak en komen de mooie verhalen naar boven. Verhalen over het weekend Renesse vorige zomer en verhalen over de tocht van Ferry waar we heel wat van kunnen verwachten. Daarnaast kwamen we er in Tiel achter dat Hans een dubbelleven leidt. Naast een armoedig bestaan als leraar Nederlands heeft hij ook een eigen mode-imperium met dames- en herenmode(zie onderstaande foto voor een van zijn panden).

Na een half uurtje pauze springen we weer terug op de fiets voor de terugweg. Vanuit het warme café is het toch even wennen. Maar met de wind in onze rug en de zon op onze bol zijn we de kou als snel vergeten. We zoeven met snelheden tussen de 35 en 40 kilometer per uur over de Waaldijken. We komen langs plaatsen als Ophemert, Varik en Opijnen.

De derde beklimming van de dag is die van de Martinus Nijhofbrug, een flinke klim met een maximaal stijginspercentage van wel 4%.

Ook na de beklimming van de Martinus Nijhofbrug zit het tempo er nog flink in. In een mum van tijd fietsen we van Zaltbommel naar Hedel en ook de Hedelse brug is een fluitje van een cent. Gezamelijk rijden we weer Brabant in en sluiten de ronde van Flipje editie 2013 af.

 

Geef een reactie

X