Rondje Kinderdijk

Bij wijze van proef hebben we dit jaar het rondje Kinderdijk een keer op zaterdag gereden.
Op deze rit van 135 km zijn we inclusief pauze minimaal 5 uur onderweg. Op zondag betekent dat, vroeg vertrekken en aan de late kant terug. In ieder geval niet voor één uur thuis.

Vandaag hadden we deze problemen niet. We hadden de schappelijke vertrektijd van 09:30 uur en waren rond 14:30 uur terug. Dat is voor een zaterdag nog best vroeg.
Bovendien hadden we vandaag, na een hele kille, natte week, heerlijk zonnig zomerweer met temperaturen tot 20 graden en nagenoeg geen wind.

In Boven Hardinxveld bleek een van de banden niet helemaal jofel op de velg te zitten. Volgens Dayan versleten werk, maar de plaatselijke fietsenmaker heeft hem er gratis, goed opgelegd.

Deze weersomstandigheden zorgden er wel voor dat op het laatste stuk fietspad naar Kinderdijk, vanwege de drukte niet meer lekker doorgereden kon worden. Enkele fietsers en voetgangers waren door de drukte zo gestrest, dat ze het fietspad voor ons probeerde te blokkeren. Daar hebben we dan maar hartelijk om gelachen.

Eenmaal op het terras, tussen de Chinezen, Japanners en Portugezen, bestelde een van ons “ein café mit zahne”. Waarop de serveerster antwoorde dat hij wel kon gaan serveren.
Is goed, dan fiets jij terug naar Vlijmen. En hoewel dat vanwege haar omvang wel goed zou zijn, vond ze dat dan weer niet zo’n goed idee.

Op de terugweg begon de rit, in de vorm van wat kramp, spierpijn en andere ongemakken, zijn tol te eisen. Daardoor ging het vanaf Heusden rustig naar De Kluis in Vlijmen.

Kortom, een mooie tocht, prachtig weer, en behalve één gestreste fietser in Kinderdijk alleen maar blije gezichten.

Dit was de route!

Bedankt Erik.

Geef een reactie

X