Rondje Loosbroek

Loosbroek

Zeg nooit, “nooit”, is een bekend gezegde. En toch durfde ik tot vandaag gerust te zeggen dat ik eigenlijk nooit lek rijd. We zullen het dan ook maar niet hebben over het verschil tussen nooit en eigenlijk nooit. Want vandaag, nog voor het begin van het seizoen heb ik al flink lek gereden.

Nou is er net een uitnodiging voor de openingstocht op de mat gevallen met daarin de alinea, ik citeer, “We starten om 09:30 op het Plein voor een rustig rondje van maximaal 60 Km zonder pauze. Want de pauzes tijdens de openingstocht vallen traditiegetrouw samen met het repareren van lekke banden en andere technische ongemakken. Laten we daarom afspreken dat degene die lekrijden ed, een verslag schrijven over de openingstocht. 🙂 (Deze afspraak geldt ook voor de rest van het jaar.)” Einde citaat.

Dat laatste zinnetje maakt duidelijk dat ik, ook in dit geval, echt de klos ben en een verslag moet schrijven. Want hoewel we nog niet aan het seizoen begonnen zijn, schoot mijn band in het zicht van de haven, bij het Engelermeer in één keer leeg. Een flink stuk glas van een bierfles zat, van binnen en van buiten duidelijk zichtbaar, dwars door de band heen.

We hadden lekker gekoerst met koffiepauze in Loosbroek. Het was een beetje fris, windstil, droog, wat wil je nog meer, begin maart? In ieder geval geen lekke banden.

Van de andere kant; hoe groot is de kans dat ik bij de openingstocht weer lek rijd? Als de term “eigenblijk nooit”, betekent; één keer per jaar, dan hoef ik dit jaar geen verslag meer te schrijven. 🙂

Tip van TC Wognum: Om lekrijden en dus het schrijven van verslagen te voorkomen, zijn er TC Wognumleden die een oude buitenband ontdoen van de draad. Die oude band wordt in een nieuwe buitenband gestopt. Ze rijden nooit meer lek, zeggen ze. Ik heb het nog niet geprobeerd.

Dit was het rondje van vandaag. www.a-trip.com/tracks/view/181822

Piet

Geef een reactie

X