Rondje Maasbommel 2014

Op 23 maart 2014 stond een rondje Maasbommel op het programma. Met 28 man sterk staat Toerclub Vlijmen om 8.30 uur bij een temperatuur van 6 graden aan de start op het Plein.

Na een minuut of vijf noteren we de eerste lekke band. Gelukkig zijn de wielergoden ons goed gezind als we ter hoogte van de Bossche Milieustraat schadevrij veel glas op de weg kunnen passeren. Via de Maasbrug bij Hedel maken we de oversteek naar Gelderland. De Maas zal vandaag voor een belangrijk deel onze route bepalen. Via de noordzijde van de Maas gaan we langs de Zandmeren richting Rossum.

foto (2)

Op de dijk langs de Waal zetten we – met Piet nog steeds op kop – wind mee koers richting Dreumel. Vlak voor Dreumel verlaten we de Waal met het – ook voor een zondag – bedrijvige scheepvaartverkeer van en naar Duitsland. We kruisen de N322 en via de Maasdijk pikken we de route aan de noordzijde van de Maas weer op.

Via Alphen arriveren we iets na 10 uur met ongeveer 45 kilometer op de teller bij Nick en José schuin tegenover de kerk. In de in ombouw zijnde schuur worden we gastvrij onthaald op koffie met vlaai. Dayan moeten we helaas met materiaalpech achterlaten als we na de pauze onze weg vervolgen. Via de Pont bij Megen steken we met een lekker zonnetje de Maas over, nadat de penningmeester met een ’40-rittenkaart’ namens de club een diepte investering heeft gedaan.

foto (3)

Op de terugweg langs de Maas hebben we wind op kop. Afwisselend wordt er dan ook op kop gereden, waarbij het een uitdaging is om het peloton bij elkaar te houden. Onderweg genieten we van het uitzicht en van de wielerpraat. In Lithoijen hebben we laatste lekke band en via Lith en Maren-Kessel komen we bij de nieuwe sluis voor de kanaalomlegging iets boven de Groote Wielen.

Ondertussen zien we dreigende wolken op ons af komen en net na de Lachende Vis in Oud-Empel halen we dan ook met een fikse hagelbui nog een nat pak. Via de sluis bij Engelen gaan we naar Bokhoven waar we – voor vandaag – afscheid nemen van de Maas. Richting de eindstreep wordt het peloton onrustig. Met de kerktoren van Vlijmen in zicht wordt op de Engelenseweg vol de sprint aangetrokken. Het peloton breekt. Zo passeren we iets na 12 uur met 85 km op de teller man voor man de grens van Vlijmen. Een deel van het gezelschap bezoekt (zoals bijna elke zondag) De Kluis om de keel te smeren en nog na te praten. Het was weer een mooie start van de zondag.

Geef een reactie

X