Rondje Maasbommel

Op 12 april 2015 rijden we de tweede editie van het rondje Maasbommel. Het uitzicht over het rivierenlandschap van zowel Maas als Waal èn de koffie met vlaai in de omgebouwde stal van Nick en José smaakten bij de leden van Toerclub Vlijmen naar meer. Met iets meer dan 20 man vertrekken we rond 9.30 uur bij een temperatuur van 8 graden vanaf het Plein. Bij Treurenburg kiezen twee leden een alternatieve route. Via de Maasbrug bij Hedel maken we de oversteek naar Gelderland. De Maas zal vandaag voor een belangrijk deel onze route bepalen. Via de noordzijde van de Maas gaan we langs de Zandmeren richting Rossum. Ondertussen doet een voorjaarszonnetje goed werk. De stemming is mede om die reden opperbest. Ferry rijdt min of meer vanaf de start op kop en heeft het voorjaar duidelijk in de bol. Van zijn longontsteking is niet veel meer te merken en hij moet regelmatig tot een rustiger tempo worden gemaand.
150412Maasbommel01
Op de dijk langs de Waal zetten we wind mee koers richting Dreumel. Vlak voor Dreumel verlaten we de Waal met het – ook voor een zondag – bedrijvige scheepvaartverkeer van en naar Duitsland. We kruisen de N322 en via de Maasdijk pikken we de route aan de noordzijde van de Maas weer op.
150412Maasbommel02
Via Alphen arriveren we conform planning tegen 11 uur met een gemiddelde van 31 kilometer per uur bij Nick en José schuin tegenover de kerk in Maasbommel. De voortgang van de verbouwingswerkzaamheden in de stal is onder meer onderwerp van gesprek. De koffie en vlaai doen het goed en na de pitsstop achter de houtopslag vervolgen we de weg. Via de Pont tussen Maasbommel en Macharen steken we de Maas over met dank aan de penningmeester die de veerman betaalt.
150412Maasbommel03
Op de terugweg langs de Maas hebben we wind op kop. Tussen Lith en Maren-Kessel hebben we de enige lekke band. De weg wordt in behoorlijk tempo vervolgd. Bij de Groote Wielen steken we het pas geopende Maxima kanaal over. Een van de leden komt de spreekwoordelijke man met de hamer tegen. Het motto ‘samen uit, samen thuis’ wordt weer waardig invulling gegeven. Uiteindelijk bereikt het hele peloton – vanaf de sluis bij Engelen in twee delen gesplitst – de thuisbasis Vlijmen. Een deel maakt nog een stop voor een welverdiend biertje in het Meliepark, een deel bezoekt De Kluis en de rest gaat direct op huis aan vanwege andere zondagse verplichtingen. Met 85 km op de teller was het weer een mooie start van de zondag.

Geef een reactie

X